18 - 19 Φεβρουαρίου 2017

Umami Festival Thrace ’17

 

Astir Egnatia Hotel (Grecotel)

Umami Festival

Το Umami Festival είναι η μεγαλύτερη ως τώρα διοργάνωση της TU events. Πρόκειται για το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και τους σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων. Η ανοικτή για το κοινό αλλά και τους επαγγελματίες διοργάνωση, έχει premium χαρακτήρα και σκοπό να επεκτείνει και να προβάλλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Astir Egnatia Hotel (Grecotel)

Ημερομηνία και Ώρα

18 Φεβρουαρίου 2017, 12:00 - 20:00

Γνωρίστε τον κορυφαίο ελληνικό οίνο

Ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν και απολαμβάνουν το καλό ελληνικό κρασί, την υψηλή γαστρονομία, αλλά και για επαγγελματίες της Β. Ελλάδας που αναζητούν ενημέρωση και συνέργειες με παραγωγούς και εταιρείες διανομής.

Γαστρονομία & TU Events

Το TU και η “Umami” γαστρονομία είναι πλέον συνώνυμα! Έτσι, σ’ ένα τόσο σημαντικό οινικό event, δεν θα μπορούσε να λείπει μια ιδιαίτερη μαγειρική σκηνή. Τρεις κορυφαίοι σεφ αλλά και το TU Canteen θα μοιράσουν απλόχερα γευστικές συγκινήσεις σε ένα διήμερο που δεν θα λείπει τίποτα.


Η TU events απέδειξε στην πράξη πως δεν υπάρχουν όρια, “όλα γίνονται” και βρίσκεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, ενισχύοντας αυτό που η χώρα μας παράγει με τόση επιτυχία, το κρασί.

Μια ακούραστη ομάδα που αποτελείται από δεκάδες νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά, συντέλεσε ώστε ένα “σουρεαλιστικό όνειρο” που γεννήθηκε τον Νοέμβριο από τον ιδρυτή Γιώργο Τουρατζή, να πάρει σάρκα και οστά μέσα σε δυόμισι μόλις μήνες!

Τα “Masterclasses”, με τον κ. Στέλιο Μπουτάρη (Kτήμα Κυρ-Γιάννη) και τους Γιώργο Φλούδα και Γιώργο Κυριακόπουλο, σε συνδυασμό με τις ομιλίες του Βασίλη Γαλανού και Δημήτρη Αντωνόπουλου, στέφθηκαν με επιτυχία δίνοντας στο φεστιβάλ χαρακτήρα εκπαίδευσης και ενημέρωσης, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στο βορειότερο σημείο της χώρας.

Όσον αφορά στο γαστρονομικό κομμάτι του φεστιβάλ 3 κορυφαίοι σεφ, o Feridun Ugumu, o Erhan Seker, ο Χρόνης Δαμαλάς αλλά και το TU Canteen μοίρασαν απλόχερα γευστικές συγκινήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Όπως σε κάθε TU event ενισχύσαμε την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης. Με κάθε συμμετοχή, κάθε εισιτήριο, κάθε παρουσία στα masterclasses και κάθε πιάτο στα γαστρονομικά events προσπαθήσαμε να μοιράσουμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα!

Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, αλλά και με το γεγονός πως νέοι άνθρωποι γέμισαν το φεστιβάλ με ζωντάνια, μας τίμησαν ταξιδεύοντας από μακριά και έδειξαν προτίμηση στο επώνυμο ελληνικό κρασί. Σημαντική πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας σε καιρούς που την έχουμε κάτι περισσότερο από ανάγκη.

Η ιστοσελίδα e-evros.gr και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Heat Radio 88.3 και Easy 97.5 Θεσσαλονίκης, στάθηκαν υποστηρικτές στην επικοινωνία. Αμέτρητα ψηφιακά και έντυπα μέσα σε Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Τουρκία, φιλοξένησαν αφιερώματα για το φεστιβάλ και βοήθησαν το “μήνυμα” που στείλαμε να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό.

Ο επαναπροσδιορισμός του οινικού και γαστρονομικού χάρτη της χώρας, έχει ήδη ξεκινήσει και εσείς είστε το σημαντικότερο κομμάτι του! 

Δείτε όλα τα οινοποιεία που πήραν μέρος:

 

Δείτε εικόνες και βίντεο στα media

Φόρτωση χάρτη...