12 Μαΐου 2024

Umami Festival Thrace ’24

 

Αποθήκη 2 – Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Umami Festival

Το Umami Festival είναι η μεγαλύτερη ως τώρα διοργάνωση της TU events. Πρόκειται για το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και τους σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων. Η ανοικτή για το κοινό αλλά και τους επαγγελματίες διοργάνωση, έχει premium χαρακτήρα και σκοπό να επεκτείνει και να προβάλλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Αποθήκη 2 – Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ημερομηνία και Ώρα

12 Μαΐου 2024, 12:30 - 21:00

Tο Umami Festival Alexandroupoli ’24 είναι γεγονός!
Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 η TU Events έπειτα από απουσία 5 ετών – επιστρέφει και ετοιμάζει στην Αλεξανδρούπολη τη διοργάνωση του αγαπημένου μας φεστιβάλ οίνου & γαστρονομίας!
Ένας νέος χώρος, στην καρδιά της πόλης ανοίγει για πρώτη φορά, υποδεχόμενος τους καλύτερους οινοποιούς, αποσταγματοποιούς και δίκτυα της χώρας, το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες της εστίασης της βόρειας Ελλάδας.
Οίνοι, αποστάγματα και πινελιές γαστρονομίας πλαισιώνουν για μια ακόμη φορά τη διοργάνωση της TU events που όλοι επιθυμήσαμε!

Οι πόρτες του της ολοκαίνουριας Αποθήκης 2 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό για μια ακόμη πρωτοποριακή διοργάνωση.
Οινόφιλο κοινό, λάτρεις της εστίασης και επαγγελματίες του χώρου θα έχουν για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους πίσω από τα προϊόντα, στην πιο γευστική εμπειρία της πόλης!

Έκθεση οίνου

Μια ημέρα για όλους όσους γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό οίνο, τα αποστάγματα αλλά και δυσεύρετα προϊόντα γαστρονομίας. Δοκιμάστε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας και του εξωτερικού!

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού φαγητού με κρασί.

Γαστρονομία

Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Δοκιμάστε κορυφαία προϊόντα από τους καλύτερους!

TU Canteen 

Το live cooking του TU Canteen θα ετοιμάζει συνταγές street food στον εξωτερικό χώρο του φεστιβάλ. Συνταγές από το Umami Pasta Fresca αλλά και νέες γαστρονομικές προτάσεις θα σας περιμένουν για να γευτείτε τη δική μας γαστρονομική πρόταση που όπως πάντα, ταιριάζει απόλυτα με το κρασί!

Πλατεία Γευσιγνωσίας 

Η πλατεία γευσιγνωσίας θα είναι διαθέσιμη στον εξωτερικό χώρο, δίπλα στο TU Canteen, προσφέροντας επιλογές οίνων που ταιριάζουν με το street food που μαγειρεύεται μπροστά σας! Απολαύστε το κρασί της επιλογής σας από οινοποιεία που βρίσκονται στον χώρο του φεστιβάλ αλλά και όχι μόνο.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη

Το Umami Festival συνεργάζεται με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την περιοχή!

(Αν είστε επαγγελματίας και επιθυμείτε να συνεργαστείτε με το φεστιβάλ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας).


Κυριακή 12 Μαΐου

  • 12.30 – 21.00 : “Umami Festival – Sea side wine fair” (Κοινό & επαγγελματίες)

Παράλληλα Events

 

Περισσότερα Media

Συνεργατες