07 Απριλίου 2019

Dinner “Fleur de Crete”

 

Galaxy Hotel Irakleio

| Είσοδος 70€

Μέρος του Umami Festival Crete ’19

Tο Umami Festival Crete ’19 είναι γεγονός! Στις 07 & 08 Απριλίου 2019 η TU Events ταξιδέψαμε στο Ηράκλειο Κρήτης για τη διοργάνωση του πιο premium festival οινογαστρονομίας.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Galaxy Hotel Irakleio

Ημερομηνία και Ώρα

07 Απριλίου 2019, 21:00 - 23:59

Γαστρονομικό δείπνο με σεφ τον Γιάννη Παρίκο

Με βιογραφικό να περιλαμβάνει αστέρια Michelin και εστιατόρια παγκοσμίου φήμης, ο Γιάννης Παρίκος διαγράφει τον δικό του γαστρονομικό κύκλο στην Ελλάδα.

Πριν την θητεία του σε “Σπονδή” και “Χύτρα”, στην καριέρα του διάσημου σεφ προηγήθηκαν διεθνείς κουζίνες όπως το Epicure του Παρισιού, δίπλα στον σεφ Eric Frechon, αλλά και το διάστερο Yves Mattagne στις Βρυξέλες.

Τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά δίπλα στο πλευρό του Λευτέρη Λαζάρου, σεφ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Βαρούλκο. Ο Γιάννης Παρίκος με τον σεφ Θοδωρή Μουσίδη έρχονται να δώσουν το δικό του ρεσιτάλ στην γαστρονομική σκηνή του Umami Festival Crete!

Το Φαγητό

Δύο σεφ κάνουν πράξη το ξεχωριστό και ειδικά διαμορφωμένο μενού για το δείπνο που θα γίνει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Galaxy Hotel Iraklio στο πλαίσια του Umami Festival Crete ’19.

Το μενού “Fleur de Crete” ή αλλίως “ο ανθός της Κρήτης”, αναφέρεται στην δημιουργική αποψη της κρητικής γαστρονομίας που θα απολαύσουν οι συμμετέχοντες, το οποίο βασίζεται σε ντόπια υλικά και μια fusion γαστριμαργική κουλτούρα.  

Η θάλασσα αλλά και ο αγρός αποτελούν το πεδίο που ο σεφ και ο βοηθός του θα δημιουργήσουν τον δικό τους γευστικό “καμβά”.   

Το Κρασί

Η μαγεία κάθε πιάτου ξεδιπλώνεται με την επιλογή διαφορετικού κρασιού. Δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη οινική & γευστική εμπειρία με φόντο την Κρήτη που θα μείνει αξέχαστη σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν. Τις επιλογές των κρασιών επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Φλούδας της (Trinity Wines). 

Γιάννης Παρίκος

Γιάννης Παρίκος Σεφ

Ο Γιάννης Παρίκος κρατώντας τη βάση της Γαλλικής γκουρμέ  κουζίνας προσθέτει στα πιάτα με αριστοτεχνία την ισορροπία και τα αρώματα της Μεσογείου

 

Περισσότερα Media

Συνεργατες