Umami Festival Crete '19 - T:U Events - 07 & 08 Απριλίου Ηράκλειο

07 - 08 Απριλίου 2019

Umami Festival Crete ’19

 

Galaxy Hotel Irakleio

Umami Festival

Το Umami Festival είναι η μεγαλύτερη ως τώρα διοργάνωση της TU events. Πρόκειται για το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και τους σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων. Η ανοικτή για το κοινό αλλά και τους επαγγελματίες διοργάνωση, έχει premium χαρακτήρα και σκοπό να επεκτείνει και να προβάλλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Galaxy Hotel Irakleio

Ημερομηνία και Ώρα

7 Απριλίου 12:00 - 20:00
8 Απριλίου 13:00 - 19:00

Tο Umami Festival Crete ’19 είναι γεγονός! Στις 07 & 08 Απριλίου 2019 η TU Events ταξιδέψαμε στο Ηράκλειο Κρήτης για τη διοργάνωση του πιο premium festival οινογαστρονομίας.

Οι πόρτες του Galaxy Hotel Irakleio, άνοιξαν και υποδέχθηκαν τους καλύτερους οινοποιούς και αποσταγματοποιούς της χώρας, το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες της εστίασης της Κρήτης, σε μια πρωτοποριακή διοργάνωση.

Οίνοι, γαστρονομία, αποστάγματα και ένα B2B wine-party (αποκλειστικά για παραγωγούς & επαγγελματίες), πλαισίωσαν το νοτιότερο μέχρι σήμερα φεστιβάλ της TU events.

Έκθεση οίνου

Ένα διήμερο για όλους όσους γνωρίζουν ή ήθελαν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό ελληνικό οίνο, τα αποστάγματα και δυσεύρετα προϊόντα  γαστρονομίας. Γευστική δοκιμή ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας!

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ ήταν να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού street food με κρασί.

Γαστρονομία

Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων δειγμάτισαν και προώθησαν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Όσοι βρέθηκαν εκεί δοκίμασαν κορυφαία προϊόντα από τους καλύτερους!

Ο κορυφαίος σεφ Γιάννης Παρίκος, ο επίσημος σεφ της διοργάνωσης ετοίμασε ένα ξεχωριστό και ειδικά διαμορφωμένο μενού για το δείπνο που θα έγινε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Galaxy Hotel Iraklio στο πλαίσια του Umami Festival Crete ’19, την Κυριακή 7 Απριλίου (21.00)
Το μενού “Fleur de Crete” ή αλλίως “ο ανθός της Κρήτης”, αναφέρεται στην δημιουργική αποψη της κρητικής γαστρονομίας που θα απέλασυαν οι συμμετέχοντες σε ένα set menu 7 πιάτων / 7 κρασιών, το οποίο βασίστηκε σε ντόπια υλικά και μια fusion γαστριμαργική κουλτούρα. 
Δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη οινική & γευστική εμπειρία με φόντο την Κρήτη που ελπίζουμε να έμεινε αξέχαστη σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν. Τις επιλογές των κρασιών επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Φλούδας. 

Το Meat & Fire project με την Μυρσίνη Λαμπράκη, έκλεψε τις γευστικές εντυπώσεις στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του φεστιβάλ, όπου κρέατα ψήνονταν στη φωτιά δίνοντάς σας την ευκαιρία να γευτείτε μια πολύ ιδιαίτερη και φυσικά… Umami streetfood εμπειρία!

Masterclass

Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου και της γαστρονομίας, παρουσίασαν γευσιγνωστικά σεμινάρια, προσφέροντας σπάνιες γευστικές εμπειρίες σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ξενοδοχείου Galaxy Hotel Irakleio.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη

Το Umami Festival Crete ‘19 συνεργάστηκε με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την περιοχή!


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Σάββατο 6 Απριλίου 

  • 20.30 : Wine PoolParty Εκθετών & επαγγελματιών του χώρου (HO.RE.CA) (ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ)
    Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Κυριακή 7 Απριλίου

  • 12.00 – 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ 
  • 12.00 – 20.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά  (Μυρσίνη Λαμπράκη)
  • 13.00 – 16.00 : Masterclass Κρητικής Κουζίνας & Γευσιγνωσία οίνων (Ηλίας Μαμαλάκης / Γιώργος Φλούδας)
  • 21.00 : Γαστρονομικό Δείπνο δημιουργικής Κρητικής κουζίνας & οινικής αποκάλυψης με σεφ τον Γιάννη Παρίκο
  • Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Δευτέρα 8 Απριλίου

  • 13.00 – 19.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ 
  • 13.00 – 19.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά  (Μυρσίνη Λαμπράκη)
  • 13.00 – 15.00:  Μasterclass Ελαιολάδου – Εισαγωγή στη γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων & Umami συνδυασμοί (Κωνσταντίνος Τσορώνης / Παναγιώτης Παπανικολόπουλος)
  • Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Guests

Master Classes

Παράλληλα Events

 

Περισσότερα Media

Φόρτωση χάρτη...