08 Απριλίου 2019
Γευσιγνωσία παρθένου ελαιολάδου & Umami συνδυασμοί
Galaxy Hotel Irakleio
| Είσοδος 40€
Μέρος του Umami Festival Crete ’19
Tο Umami Festival Crete ’19 είναι γεγονός! Στις 07 & 08 Απριλίου 2019 η TU Events ταξιδέψαμε στο Ηράκλειο Κρήτης για τη διοργάνωση του πιο premium festival οινογαστρονομίας.
Διαβάστε περισσότερα
Τοποθεσία
Galaxy Hotel Irakleio
Ημερομηνία και Ώρα
08 Απριλίου 2019, 13:00 - 15:00
Επιστροφή για τα Masterclass Ελαιολάδου στο Umami Festival, αυτή τη φορά στην Κρήτη, όπου παράγεται το 1/3 περίπου της εγχώριας παραγωγής!
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο διαδομένα αρτύματα στην καθημερινή μαγειρική χρήση. Ο κατάλληλος συνδυασμός του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με τις αντίστοιχες τροφές μπορεί να «απογειώσει» μια συνταγή.
Ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος (Γαστρονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Τροφογράφος) , μαζί με τον Κωνσταντίνο Τσορώνη (Σύμβουλος παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου, Πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιολάδου) μας ξεναγούν στο μαγικό κόσμο του ελαιολάδου.
Η ομάδα της TU Events θα ετοιμάσει τα συνοδευτικά στην κουζίνα, και οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία, μαθαίνοντας παράλληλα το σωστό τρόπο γευσιγνωσίας ελαιολάδου από τους ειδικούς, αποκτώντας παράλληλα και ένα δίπλωμα συμμετοχής σεμιναρίου, υπογεγραμμένο από τους παρουσιαστές μας!
Τι είναι τα Masterclass;
Τα Masterclass είναι πολύ συγκεκριμένου τύπου σεμινάρια με μικρό αριθμό ατόμων, όπου ο ομιλητής Master του είδους που εκπροσωπεί, παρουσιάζει κάποια κρασιά ή εδέσματα δοκιμάζοντας μαζί με το κοινό.
Συνήθως ιδιαίτερα κρασιά ή γευστικοί συνδυασμοί παρουσιάζονται στα Masterclass, αποτελώντας μια γευστική εμπειρία ζωής.
Ο Γαστροναύτης
Ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος γνωστός και ως “Γαστροναύτης” ίδρυσε το 2011 τη Λέσχη Γαστρονομίας Μεσσηνίας – Η Γαστροναυτική Εκστρατεία. Τα τροφογραφήματά του έχουν φιλοξενηθεί με μόνιμες στήλες τόσο σε τοπικά, όσο και πανελλήνια έντυπα. Είναι κριτής στα βραβεία «Restaurant 100», καθώς και συνεργαζόμενος με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας (τμήμα Μεσσηνίας) στους τοπικούς διαγωνισμούς μαγειρικής. Παρέχει γαστρονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες παραγωγής και τυποποίησης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ανά την Ελλάδα (Μεσσηνία, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη).
Το ελαιόλαδο
Βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, πυλώνας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και πηγή πλούτου ανά τους αιώνες, αποτελεί ακόμη και σήμερα αντικείμενο γαστρονομικής καινοτομίας και έρευνας. Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα της κάθε ελληνικής ποικιλίας καθώς και τα γευστικά τους χαρακτηριστικά; Πώς γίνεται η γευστική δοκιμή του ελαιολάδου; Ποιος τύπος ελαιολάδου είναι ο κατάλληλος για τη παρασκευή του κάθε φαγητού; Σε αυτό το Masterclass θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντας να μάθουν και να δοκιμάσουν τις ελληνικές ποικιλίες, καθώς και την διαφορετική τους υφή και γεύση που προσδίδουν πάνω σε ξεχωριστά πιάτα.
Τρόπος Διεξαγωγής
Οι παρευρισκόμενοι που θα κατοχυρώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, θα παρευρεθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου οι Master του είδους θα παρουσιάσουν τεχνικές δοκιμής των διαφορετικών ποικιλιών με ειδικά ποτήρια γευστικής δοκιμής, έτσι ώστε να αναλυθεί σε όλο του το εύρος το γευστικό βάθος και τα ξεχωριστά γευστικά αποτυπώματα του αυθεντικού ποιοτικού ελαιολάδου.
Η μέγιστη απόλαυση και η γαστρονομική κορύφωση φυσικά θα έρθει, όταν θα γίνει η γευστική δοκιμή και ανάλυση των ποικιλιών σε συνδυασμό με τα κατάλληλα εδέσματα, από την καινοτόμο κουζίνα της ομάδας των TU events, ώστε να καταγραφεί και αναλυθεί η επίδραση της κάθε ποικιλίας ελαιολάδου πάνω στο ίδιο πιάτο.
* Οι θέσεις για το Masterclass είναι περιορισμένες. Κάντε online κράτηση για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας. Οι οnline κρατήσεις θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες μέρες.
Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
Κωνσταντίνος Τσορώνης Σύμβουλος παραγωγής & ποιότητας ελαιολάδου
Είναι κάτοχος Πτυχίου Χημείας, Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στην ασφάλεια τροφίμων και διαχείριση ποιότητας και Πανεπιστημιακoύ Διπλώματος Ειδίκευσης στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου.
Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το διεθνές σεμινάριο για panel leaders στην οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιολάδου, το διεθνές τεχνικό σεμινάριο γευσιγνωσίας του Ιταλικού εθνικού οργανισμού δοκιμαστών ελαιολάδου, καθώς και πολλά άλλα σεμινάρια για το ελαιόλαδο και την ασφάλεια τροφίμων σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Παναγιώτης Παπανικολόπουλος Γαστρονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Παρέχει γαστρονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε εταιρείες παραγωγής και τυποποίησης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ανά την Ελλάδα (Μεσσηνία, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη).
Τα τελευταία δυο χρόνια ασχολείται εμπεριστατωμένα με το ΕVOO & food pairing, πραγματοποιώντας με το συνεργάτη του Κωνσταντίνο Τσορώνη, αρκετά σεμινάρια γευσιγνωσίας και «γευστικών παντρεμάτων» ελαιολάδου. (Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, Έκθεση Άρτος-Οίνος-Έλαιον, Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, Διημερίδα Εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς κι Ελαιολάδου, Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, σεμινάριο στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης κλπ)