Κλίμαξ: Φινέτσα ή Συμπύκνωση; - T:U Events

16 Νοεμβρίου 2019

Κλίμαξ: Φινέτσα ή Συμπύκνωση;

 

Κλίμαξ Wine Bar

Μέρος του Umami Festival Thessaly ’19

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Κλίμαξ Wine Bar

Ημερομηνία και Ώρα

16 Νοεμβρίου 2019

Με αφορμή το 2ο Umami Festival στη Λάρισα σκεφτήκαμε να πρωτοτυπήσουμε.

Ανοίγουμε το κελάρι μας, επιλέγουμε φιάλες δύο διαφορετικών “κόσμων” και σας δίνουμε την δυνατότητα να συγκρίνετε, να εντοπίσετε τις διαφορές, αλλά πάνω απ’ όλα να γευτείτε την πολυπλοκότητα του κρασιού. Σε ένα flight 10 επιλογών μας, βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Ανακαλύψτε μέσα απ’ τη διαδικασία της δοκιμής τι “τύπος” είστε και ποια εκδοχή είναι η αγαπημένη σας.

Σε ένα διήμερο αφιερωμένο στο κρασί, επισκεφτείτε το Κλίμαξ για μια οινική εμπειρία.

 

Φινέτσα ή συμπύκνωση

Πώς η αλκοόλη και η δομή κάνουν ένα κρασί νόστιμο?

Πόσο ζουμερό μπορεί να είναι ένα κρασί ?

Πώς η ένταση του φρούτου έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ?

Πόσο ρόλο παίζει η ποικιλία στη συμπύκνωση ή τη φινέτσα ?

Τεχνικές και τρόποι οινοποίησης ή  η δύναμη του μικροκλίματος είναι οι παράγοντες που τα καθορίζουν ?

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα συζητηθούν θεωρητικά .

Αλλά ο καθένας μας θα μπορέσει να αντιληφθεί πρακτικά και εύκολα τί «τύπος» είναι , αφου δοκιμάσει κάποιες από τις προτάσεις μας σε 75ml το διήμερο του φεστιβάλ.

 

Σάββατο

Λημνιώνα Ζαφειράκη vs Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη

Valos xinomavro Κατσαρού  vs Λυρικός Παπαϊώαννου Petit Verdot

Παλιοκαλιάς Δαλαμάρα   vs  Tempranillo Παυλίδη

Coteaux Bourguignons Joseph Drouhin vs Dona Silvinia Varietal Krontiras

Pinot Noir Villa Wolf vs  Cordillera Torres

 

Κυριακή

Βλάχικο Rossiu di Munte Αβέρωφ  vs  Μέγας Οίνος Σκούρα

Ξηρή Μαυροδάφνη Χαριτάτου vs  Le Sang de la pierre Αϊβαλή

Ταός Παρπαρούση vs Όψιμος Ντούγκου

Barbera D ‘ Alba Icardi  vs  Rioja Reserva Marques de Riscal

Treinspoor rouge Sadie Family vs Chateauneuf du Pape Cuvée Reservée Pegau