16 - 17 Νοεμβρίου 2019
Umami Festival Thessaly ’19
| Είσοδος Από 8€ Divani Palace, Λάρισα
Umami Festival
Το Umami Festival είναι η μεγαλύτερη ως τώρα διοργάνωση της TU events. Πρόκειται για το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και τους σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων. Η ανοικτή για το κοινό αλλά και τους επαγγελματίες διοργάνωση, έχει premium χαρακτήρα και σκοπό να επεκτείνει και να προβάλλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα
Τοποθεσία
Divani Palace, Λάρισα
Ημερομηνία και Ώρα
16 Νοεμβρίου 2019, 12:30 - 21:00
Tο Umami Festival Thessaly ’19 επιστρέφει στο διετές ραντεβού του στην Λάρισα στις 16 & 17 Νοεμβρίου 2019.
Οι πόρτες του Divani Palace Larissa, ανοίγουν και υποδέχονται κορυφαίους οινοποιούς, αποσταγματοποιούς και δίκτυα εισαγωγής της χώρας σε συνδυασμό με εκλεκτά προϊόντα γαστρονομίας, σε μια πρωτοποριακή διοργάνωση.
Οινόφιλο κοινό, λάτρεις της εστίασης και επαγγελματίες του χώρου θα έχουν για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους πίσω από τα προϊόντα, στο πιο γευστικό διήμερο!
Έκθεση οίνου
Ένα διήμερο για όλους όσους γνωρίζουν ή ήθελαν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό οίνο, τα αποστάγματα αλλά και δυσεύρετα προϊόντα γαστρονομίας. Δοκιμάστε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας και του εξωτερικού!
Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού φαγητού με κρασί.
Γαστρονομία
Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Δοκιμάστε κορυφαία προϊόντα από τους καλύτερους!
Το Meat & Fire project με την Μυρσίνη Λαμπράκη, έκλεψε τις γευστικές εντυπώσεις στο φεστιβάλ! Κρέατα ψήνονται στη φωτιά δίνοντάς σας την ευκαιρία να γευτείτε μια πολύ ιδιαίτερη και φυσικά… Umami street food εμπειρία!
Masterclass & Tasting Session
Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου και της γαστρονομίας, θα παρουσιάσουν νέα & πρωτότυπα γευσιγνωστικά σεμινάρια, προσφέροντας σπάνιες γευστικές εμπειρίες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Palace Larissa.
Tasting Session με τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Κοπές κρεάτων, μαρινάδες & εξωτικά ψησίματα θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όσοι κλείσουν έγκαιρα τις θέσεις τους σε αυτό το πρωτότυπο masterclass γευσιγνωσίας.
Κρεατικά ψημένα με διάφορους τρόπους, θα παρουσιαστούν από την grill chef και θα δοκιμαστούν δίπλα σε επιλεγμένα κρασιά.
Masterclass ελληνικών & διεθνών οίνων: Γευσιγνωσία & Παράλληλο στυλ με τον sommelier Γίωργο Λούκα
Ένα διαφορετικό, βιωματικό ταξίδι στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μέσα από εμβληματικές ποικιλίες σταφυλιών. Με την καθοδήγηση του κορυφαίου sommelier Γιώργου Λούκα Wine Brand Manager της Deals, θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά 10 κρασιών με παράλληλα γευστικά στοιχεία – πέντε από την Ελλάδα και πέντε από τον υπόλοιπο κόσμο.
Τα εμβληματικά terroir του ελληνικού και ξένου αμπελώνα παρουσιάζονται δίπλα δίπλα ώστε να αναδειχθούν οι διαφορές και οι ομοιότητες στα χαρακτηριστικά των σταφυλιών.
Μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας στον κόσμο του κρασιού.
Παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη
Το Umami Festival συνεργάζεται με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την περιοχή!
(Αν είστε επαγγελματίας και επιθυμείτε να συνεργαστείτε με το φεστιβάλ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας).
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
- 20.30 : “Δείπνο των Παραγωγών” (Μόνο για εκθέτες & συνεργάτες)
Σάββατο 16 Νοεμβρίου
- 13.00 – 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
- 13.00 – 21.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
- 18.30 – 20.00 : Tasting session κρεάτων & οίνου με τη Μυρσίνη Λαμπράκη
- 21:30 – 23:30 : Apprime Rooftop: Γαστρονομικό Δείπνο
- Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
- 12.30 – 20.30 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
- 12.30 – 20.30 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
- 15:30 – 17:50 : Βόσπορος: Γαστρονομικό γεύμα Wine Dry aged meat & Monolith
- 18.00 – 19.30: Masterclass ελληνικών & διεθνών οίνων: Γευσιγνωσία & Παράλληλο στυλ (sommelier Γιώργος Λούκας)
- Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης