21 Απριλίου 2018

Masterclass: Το ελαιόλαδο και τα μυστικά του

 

Ramada Plaza Thraki

| Είσοδος Fully Booked!€

Μέρος του Umami Festival Thrace ’18

Ένα σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν ή θέλουν να μάθουν για το επώνυμο ελληνικό κρασί, τη γαστρονομία, αλλά και τους επαγγελματίες που αναζητούν ενημέρωση και συνεργασίες με παραγωγούς, ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης και εταιρείες διανομής.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Ramada Plaza Thraki

Ημερομηνία και Ώρα

21 Απριλίου 2018, 17:00 - 18:30

Ένα διαφορετικό  masterclass έρχεται στο Umami Festival Θράκης ΄18 .
Ο Ηλίας Μαμαλάκης, μαζί με τον καινοτόμο παραγωγό  Παύλο Γεωργιάδη μας ξεναγούν στο μαγικό κόσμο του ελαιολάδου.
Η ομάδα της TU Events θα ετοιμάσει τα συνοδευτικά στην κουζίνα, και οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία, μαθαινοντας παράλληλα το σωστό τρόπο γευσιγνωσίας ελαιολάδου απο τους ειδικούς,αποκτώντας παράλληλα και ένα δίπλωμα συμμετοχής σεμιναρίου, υπογεγραμμένο από τους παρουσιαστές μας!

Τι είναι τα Masterclass;

Τα Masterclass είναι πολύ συγκεκριμένου τύπου σεμινάρια με μικρό αριθμό ατόμων, όπου ο ομιλητής Master του είδους που εκπροσωπεί, παρουσιάζει κάποια κρασιά ή εδέσματα δοκιμάζοντας μαζί με το κοινό.
Συνήθως ιδιαίτερα κρασιά ή γευστικοί συνδυασμοί παρουσιάζονται στα Masterclass, αποτελώντας μια γευστική εμπειρία ζωής.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης

Ο γνωστός  σε όλους μας Ηλίας Μαμαλάκης, καινοτόμος ερευνητής  και βαθύς γνώστης του  γαστρονομικού  χάρτη της χώρας, φέρει ιδιαίτερη τιμή στον παγκόσμιο χώρο του ελαιολάδου, ενώ στο δικό μας masterclass, θα  μυήσει τους παρευρισκόμενους στα βαθιά μυστικά του ελαιολάδου με σημείο αναφοράς τις ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες και τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά ανά περιοχή, που το καθιστούν ακρογωνιαίο λίθο της διαχρονικής μεσογειακής κουζίνας.

Ο καινοτόμος καλλιεργητής

Ο Παύλος επιστρέφει στο Umami Festival Thrace για να εξηγήσει τα μυστικά της βιοκαλλιέργειας της ελιάς, από το έδαφος έως την οργανοληπτική αξιολόγηση, εστιάζοντας στη διαφοροποίηση μεταξύ διαφορετικών ποικιλιών, καθώς και την αναπτυξιακή δυναμική του αυθεντικά ποιοτικού ελαιολάδου. Για αυτό το μοναδικό masterclass, συμμαχεί με τον Ηλία Μαμαλάκη, σμίγοντας τις επιστήμες της γης και της γαστρονομίας, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τη γεύση και το ενδιαφέρον για την ανάδειξη των ελληνικών terroir της ελιάς.

Το ελαιόλαδο

Βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, πυλώνας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και πηγή πλούτου ανά τους αιώνες, αποτελεί ακόμη και σήμερα αντικείμενο γαστρονομικής καινοτομίας και έρευνας. Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα της κάθε ελληνικής ποικιλίας καθώς και τα γευστικά τους χαρακτηριστικά; Πώς γίνεται η γευστική δοκιμή του ελαιολάδου; Ποιος τύπος ελαιολάδου είναι ο κατάλληλος για τη παρασκευή του κάθε φαγητού; Σε αυτό το Masterclass θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντας να μάθουν και να δοκιμάσουν τις ελληνικές ποικιλίες, καθώς και την διαφορετική τους  υφή και γεύση που προσδίδουν πάνω σε ξεχωριστά πιάτα.

Τρόπος Διεξαγωγής

Οι παρευρισκόμενοι που θα κατοχυρώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, θα παρευρεθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου οι Master του είδους θα παρουσιάσουν τεχνικές δοκιμής των διαφορετικών ποικιλιών με ειδικά ποτήρια γευστικής δοκιμής, έτσι ώστε να αναλυθεί σε όλο του το εύρος το γευστικό βάθος και τα ξεχωριστά γευστικά αποτυπώματα του αυθεντικού ποιοτικού ελαιολάδου.

Η μέγιστη απόλαυση και η γαστρονομική κορύφωση φυσικά θα έρθει, όταν θα γίνει η γευστική δοκιμή και ανάλυση των ποικιλιών σε συνδυασμό με τα κατάλληλα εδέσματα, από την καινοτόμο κουζίνα της ομάδας των TU events, ώστε να καταγραφεί και αναλυθεί η επίδραση της κάθε ποικιλίας ελαιολάδου πάνω στο ίδιο πιάτο.

Ηλίας Μαμαλάκης

Ηλίας Μαμαλάκης Τηλεοπτικός παρουσιαστής

Ο γνωστός  σε όλους μας Ηλίας Μαμαλάκης, καινοτόμος ερευνητής  και βαθύς γνώστης του  γαστρονομικού  χάρτη της χώρας, φέρει ιδιαίτερη τιμή στον παγκόσμιο χώρο του ελαιολάδου, ενώ στο δικό μας masterclass, θα  μυήσει τους παρευρισκόμενους στα βαθιά μυστικά του ελαιολάδου με σημείο αναφοράς τις ιδιαίτερες  ελληνικές ποικιλίες και τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά ανά περιοχή, που το καθιστούν ακρογωνιαίο λίθο της διαχρονικής μεσογειακής κουζίνας.

Παύλος Γεωργιάδης

Παύλος Γεωργιάδης Ο καινοτόμος καλλιεργητής

Ο εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης είναι ελαιοπαραγωγός 4ης γενιάς. Έχοντας ταξιδέψει και εργαστεί ερευνητικά στα πεδία της βιοποικιλότητας και της αγροοικολογίας για περισσότερα από 13 χρόνια σε διάφορες χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, επέστρεψε στην πατρίδα του την Αλεξανδρούπολη το 2011. Mε σκοπό την ανάδειξη του αρχαίου ελαιώνα και της αυτόχθονης ποικιλίας ελιάς της Μάκρης, δημιούργησε το πρώτο τοπικό, 100% πιστοποιημένο βιολογικό μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Calypso.

Συνεργατες