Masterclass: Ιδιαίτερα τυριά δίπλα σε οίνους & αποσταγμάτα - T:U Events

22 Απριλίου 2018

Masterclass: Ιδιαίτερα τυριά δίπλα σε οίνους & αποσταγμάτα

 

Ramada Plaza Thraki

| Είσοδος Fully Booked!€

Μέρος του Umami Festival Thrace ’18

Ένα σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν ή θέλουν να μάθουν για το επώνυμο ελληνικό κρασί, τη γαστρονομία, αλλά και τους επαγγελματίες που αναζητούν ενημέρωση και συνεργασίες με παραγωγούς, ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης και εταιρείες διανομής.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Ramada Plaza Thraki

Ημερομηνία και Ώρα

22 Απριλίου 2018, 17:30 - 19:00

Ο  Ηλίας Μαμαλάκης αναλύει τους καλύτερους συνδυασμούς ιδιαίτερων τυριών με ξεχωριστά κρασιά και premium αποστάγματα!
Η ομάδα της TU Events θα ετοιμάσει τα εκλεκτά τυριά στην κουζίνα ενώ οι παρευρισκόμενοι θα ζήσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία, φεύγοντας με γνώσεις αλλά και ένα δίπλωμα συμμετοχής σεμιναρίου, υπογεγραμμένο από τον παρουσιαστή μας!

Τι είναι τα Masterclass;

Τα Masterclass είναι πολύ συγκεκριμένου τύπου σεμινάρια με μικρό αριθμό ατόμων, όπου ο ομιλητής Master του είδους που εκπροσωπεί, παρουσιάζει κάποια κρασιά, εδέσματα ή αποστάγματα, δοκιμάζοντας μαζί με το κοινό. Συνήθως τα ιδιαίτερα κρασιά και οι γευστικοί συνδυασμοί που παρουσιάζονται στα Masterclass, αποτελούν μια γευστική εμπειρία ζωής.

Cheese, Wines & Spirits Masterclass

Είναι γνωστό ότι το κρασί με το τυρί δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο γευστικό σύνολο. Αυτή την φορά, ανεβάζουμε άλλο ένα επίπεδο τους γευστικούς συνδυασμούς, αφού όλα τα τυριά που επιλέγει ο Ηλίας Μαμαλάκης θα υποστούν επεξεργασία στην κουζίνα και θα σερβιριστούν στους συμμετέχοντες ψητά, τηγανητά, ακόμη και βραστά! Εξελίσουμε τους γευστικούς συνδυασμούς ένα επίπεδο πιο πέρα, εντάσσοντας το premium ελληνικό απόσταγμα μαζί με τα κρασιά, στο γευστικό masterclass. Πόσο μπορεί να αναδείξει το κρασί ή το παλαιωμένο απόσταγμα το τυρί το οποίο συνδυάζεται;

Έπειτα από το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό στα δύο προηγούμενα Masterclass οίνου & τυριών στα Umami Festival Αλεξανδρούπολης και Λάρισας, επιστρέφουμε με μια νέα παρουσίαση αλλά και επιλογή γευστικών προϊόντων.

Η ποικιλομορφία του τυριού

Ο γνωστός σε όλους μας, Ηλίας Μαμαλάκης είναι κορυφαίος γνώστης των ελληνικών τυριών. Σε αυτό το γευστικό σεμινάριο θα μας παρουσιάσει ένα νέο σύνολο ιδιαίτερων, γνωστών αλλά και άγνωστων ελληνικών τυριών, μαγειρεμένα με το κατάλληλο τρόπο ούτως ώστε οι παρευρισκόμενοι μέσω της γευστικής δοκιμής να εμβαθύνουν στον μαγικό κόσμο του ελληνικού τυριού  και την υπέροχη μίξη τους με εκλεκτά ελληνικά κρασιά και αποστάγματα.

Τρόπος Διεξαγωγής

Οι παρευρισκόμενοι που θα κατοχυρώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, θα παρευρεθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, ενώ ο Ηλίας Μαμαλάκης  θα παρουσιάσει τα διαφορετικά είδη τυριών  σε ένα πολύ ιδιαίτερο γευσιγνωστικό σεμινάριο όπου τα τυριά θα συνοδευτούν με τα κατάλληλα κρασιά και premium αποστάγματα από την ομάδα των TU EVENTS, στο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι γευσιγνωσίας, με ατομικό στήσιμο για τον κάθε συμμετέχοντα, ώστε να κορυφωθεί η απόλαυση!

Πόσο Umami τελικά, είναι ο σωστός συνδυασμός;

 

Ηλίας Μαμαλάκης

Ηλίας Μαμαλάκης Τηλεοπτικός παρουσιαστής

Συγγραφέας, λάτρης του καλού φαγητού και ο αγαπημένος γαστρονόμος – παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης! Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι βραβευμένος σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις γνώσεις του στην ιστορία, την κουλτούρα αλλά και τις διατροφικές συνήθειες των λαών. Μέσα από τις εξαιρετικά επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές του κατάφερε να φέρει το Ελληνικό κοινό πολύ κοντά στην παραδοσιακή μας κουζίνα.

Νικόλας Γιαννόπουλος

Νικόλας Γιαννόπουλος Βραβευμένος Sommelier

Έχτισε την καριέρα του σε πολυτελή εστιατόρια που κατέχουν αστέρια Michelin και σε εταιρεία πολυτελών γιωτ, μέσω λειτουργικών και διευθυντικών θέσεων. Έχει εργαστεί ως Sommelier στο εστιατόριο Σπονδή (2 αστέρια Michelin), ως Head Sommelier στο εστιατόριο Jerome Serres (1 αστέρι Michelin), ως Food & Beverage Manager στην SG Yachting (ιδιοκτήτρια εταιρεία έξι πολυτελών γιωτ), ως Wine Director στο Nobu Matsuhisa Athens & Mykonos. Το πάθος του για το κρασί, τη γαστρονομία και το υψηλό σέρβις τον παρακίνησαν να δημιουργήσει την Oenophorum και να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του.

 

Συνεργατες