22 Απριλίου 2018
Masterclass: Οι καλύτεροι συνδυασμοί κρασιού με dry aged κρέατα
Ramada Plaza Thraki
| Είσοδος Fully Booked!€
Μέρος του Umami Festival Thrace ’18
Ένα σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν ή θέλουν να μάθουν για το επώνυμο ελληνικό κρασί, τη γαστρονομία, αλλά και τους επαγγελματίες που αναζητούν ενημέρωση και συνεργασίες με παραγωγούς, ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης και εταιρείες διανομής.
Διαβάστε περισσότερα
Τοποθεσία
Ramada Plaza Thraki
Ημερομηνία και Ώρα
22 Απριλίου 2018, 12:30 - 14:30
Το επιτυχημένο masterclass που κέρδισε το κοινό της Θεσσαλίας, έρχεται στο Umami Festival Θράκης σε ακόμη πιο… Master επίπεδο!
Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης κάνει τους καλύτερους συνδιασμούς κρασιών με τον Master των ιδιαίτερων dry aged σιτεμάτων Νίκο Κεχαγιά.
Η ομάδα της TU Events θα ετοιμάσει τα steaks στην κουζίνα, και οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία, φεύγοντας με γνώσεις αλλά και ένα δίπλωμα συμμετοχής σεμιναρίου, υπογεγραμμένο από τους παρουσιαστές μας!
Τι είναι τα Masterclass;
Τα Masterclass είναι πολύ συγκεκριμένου τύπου σεμινάρια με μικρό αριθμό ατόμων, όπου ο ομιλητής Master του είδους που εκπροσωπεί, παρουσιάζει κάποια κρασιά ή εδέσματα δοκιμάζοντας μαζί με το κοινό.
Συνήθως ιδιαίτερα κρασιά ή γευστικοί συνδυασμοί παρουσιάζονται στα Masterclass, αποτελώντας μια γευστική εμπειρία ζωής.
Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης
Ένας από τους 2 στην Ελλάδα και τους 368 παγκοσμίως. Ο τίτλος MW φέρει ιδιαίτερη τιμή στον παγκόσμιο οινικό κόσμο, ενώ στο δικό μας masterclass, θα φέρει τους καλύτερους δυνατούς συνδιασμούς κρασιού, δίπλα στα ιδιαίτερα σιτεμένα κρέατα που θα δοκιμάσουν οι συμμετέχοντες.
Ο “Αρτίστας” Κρεοπώλης από την Καβάλα
Ο Νικός είναι ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου «Κεχαγιάς» στην Καβάλα και κατά τη γνώμη μας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “αρτίστας κρεοπώλης”. Ο τίτλος αυτός που του αποδώσαμε, βασίζεται επάνω στους πειραματισμούς που κάνει διαρκώς με τα κρεατικά που παράγει.
Ο Δημιουργικός Κρεοπώλης από την Αλεξανδρούπολη
Ο Στάθης Ευσταθίου έχει ιδιαίτερη τάση στη δημιουργία αλλαντικών με βάση παραδοσιακές τεχνικές Ανατολής και μοντέρνες ιδέες ωρίμασης κρεάτων. Θα δειγματίσει τις δικές του δημιουργίες κρεάτων και αλλαντικών και θα δώσει μια ακόμη νότα στο δυνατό αυτό Masteclass!
Το Σίτεμα
Το σίτεμα ενός κρέατος αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της τελικής τους ποιότητας, για όσους γνωρίζουν την “τέχνη” της νόστιμης κρεατοφαγίας. Ο Νίκος βέβαια έχει ξεπεράσει το στάδιο του σιτέματος, αφού, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει, ψεκάζει με premium ουϊσκι και παλαιωμένα τσίπουρα για μήνες, σιτεύει τα κρέατα μέσα σε κάρβουνα και πολλές άλλες τεχνικές που καταλήγουν σε μοναδικά αποτελέσματα.
Τρόπος Διεξαγωγής
Οι παρευρισκόμενοι που θα κατοχυρώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, θα παρευρεθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, ενώ ο Master του είδους θα παρουσιάσει τεχνικές, κοπές σε ένα πολύ ιδιαίτερο σεμινάριο.
Η μέγιστη απόλαυση φυσικά θα έρθει όταν τα κρεατικά που θα κοπούν, μεταφερθούν στην κουζίνα όπου η ομάδα των TU events θα τα ψήσει, ώστε οι παρευρισκόμενοι να δοκιμάσουν τα ιδιαίτερα αυτά κρέατα.
Wine Pairing
Τέλος, τα εδέσματα θα συνοδευτούν με τα κατάλληλα κρασιά από τον Γιάννη Καρακάση MW, στο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι γευσιγνωσίας, με ατομικό στήσιμο για τον κάθε συμμετέχοντα, ώστε να κορυφωθεί η απόλαυση!
Πόσο Umami τελικά, είναι ο σωστός συνδυασμός;

Νίκος Κεχαγιάς Master Butcher

Γιάννης Καρακάσης Master of Wine
