22 Απριλίου 2018

Masterclass: Πούρο, απόσταγμα και σοκολάτα

 

Ramada Plaza Thraki

| Είσοδος Fully Booked!€

Μέρος του Umami Festival Thrace ’18

Ένα σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν ή θέλουν να μάθουν για το επώνυμο ελληνικό κρασί, τη γαστρονομία, αλλά και τους επαγγελματίες που αναζητούν ενημέρωση και συνεργασίες με παραγωγούς, ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης και εταιρείες διανομής.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Ramada Plaza Thraki

Ημερομηνία και Ώρα

22 Απριλίου 2018, 19:00 - 20:30

Ένα “Αficionado masterclass” έρχεται στο Umami Festival Θράκης ΄18.

Ξεναγηθείτε στον ιδιαίτερο κόσμο του premium καπνού, δίπλα σε ξεχωριστά αποστάγματα και εκλεκτά είδη σοκολάτας.

Το πούρο

Κούβα. Όταν σκεφτόμαστε αυτή  τη χώρα, από τα πρώτα πράγματα που μας έρχεται στο μυαλό είναι σίγουρα τα πούρα! Για τους πραγματικούς Bon Viveurs, το κουβανέζικο πούρο δεν είναι απλά μία συνήθεια. “Το πούρο είναι μία ιεροτελεστία, η ιδανική στέψη μιας εξαιρετικής περίστασης.”

Όταν, μάλιστα, κανείς έχει την ευκαιρία να απολαύσει κάποια από τα καλύτερα πούρα του κόσμου, η περίσταση είναι παραπάνω από εξαιρετική, σχεδόν μαγική, ιδίως όταν δύναται να τα συνδυάσει με εκλεκτά αποστάγματα και premium σοκολάτες.

Το απόσταγμα

Το ελληνικό απόσταγμα τα τελευταία χρόνια έχει περάσει σε ένα νέο επίπεδο εξέλιξης, με αποσταγματοποιούς να πειραματίζονται και να παράγουν προϊόντα εφάμιλλα των αντίστοιχων κατηγοριών διεθνούς κλάσης. Διάφορα και ιδιαίτερα ελληνικά αποστάγματα σταφυλιού, θα δοκιμαστούν δίπλα στο πούρο και σε ειδικά επιλεγμένες premium σοκολάτες, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη γευστική απόλαυση στους ουρανίσκους των συμμετεχόντων. Κάθε απόσταγμα συστήνει και μια διαφορετική γευστική εμπειρία στους λάτρεις του είδους, ενώ μέσα σε αυτό το ειδικό και πλήρες masterclass, θα δοκιμαστούν ιδιαίτερα αποστάγματα (κυρίως παλαίωσης) που δεν πρέπει να χάσει κανένας λάτρης του είδους!

Η Εκλεκτή Σοκολάτα

Για να δώσουμε μια τρισδιάστατη γευστική εμπειρία, συνδυάζουμε premium επιλεγμένες σοκολάτες δίπλα στα αντίστοιχα αποστάγματα που τους ταιριάζουν απόλυτα, υπό την συντροφιά του Κουβάνικου πούρου. Η μονόπλευρη ίσως άποψη που είχαμε για τις σοκολάτες, αντιμετωπίζεται και δοκιμάζεται τελείως διαφορετικά, σε μια νέα γευστική πρόταση, καθοδηγούμενη από τον παρουσιαστή.
Δοκιμάστε την σοκολάτα … αλλιώς και γευτείτε την δίπλα σε κορυφαία ελληνικά αποστάγματα σταφυλιού!

Τρόπος Διεξαγωγής

Οι παρευρισκόμενοι που θα κατοχυρώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, θα παρευρεθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου ο παρουσιαστής θα παρουσιάσει τον τρόπο παρασκευής των Κουβανέζικων πούρων και τεχνικές δοκιμής σε συνδυασμό με επιλεγμένα αποστάγματα και ιδιαίτερα είδη σοκολάτας. Μία γευστική εμπειρία τριών επιπέδων που θα σαγηνεύσει κάθε συμμετέχοντα. Η πρωτοποριακή αυτή γευστική αναζήτηση έχει ως στόχο την ανακάλυψη από κοινού των γευστικών επιπέδων και συναισθημάτων που αυτή η μίξη προκαλεί στο καθέναν ξεχωριστά, καθώς και την επαλήθευση πως ο γευστικός χάρτης της χώρας μας συνδυάζεται πολυεπίπεδα με τον μαγικό κόσμο του εκλεκτού καπνού.

Τι είναι τα Masterclass;

Τα Masterclass είναι πολύ συγκεκριμένου τύπου σεμινάρια με περιορισμένο αριθμό ατόμων, όπου ο ομιλητής Master του είδους που εκπροσωπεί, παρουσιάζει κάποιο γευστικό είδος δοκιμάζοντας το μαζί με το κοινό.

Νικόλας Γιαννόπουλος

Νικόλας Γιαννόπουλος Βραβευμένος Sommelier

Έχτισε την καριέρα του σε πολυτελή εστιατόρια που κατέχουν αστέρια Michelin και σε εταιρεία πολυτελών γιωτ, μέσω λειτουργικών και διευθυντικών θέσεων. Έχει εργαστεί ως Sommelier στο εστιατόριο Σπονδή (2 αστέρια Michelin), ως Head Sommelier στο εστιατόριο Jerome Serres (1 αστέρι Michelin), ως Food & Beverage Manager στην SG Yachting (ιδιοκτήτρια εταιρεία έξι πολυτελών γιωτ), ως Wine Director στο Nobu Matsuhisa Athens & Mykonos. Το πάθος του για το κρασί, τη γαστρονομία και το υψηλό σέρβις τον παρακίνησαν να δημιουργήσει την Oenophorum και να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Συνεργατες