07 Απριλίου 2019

Tasting Session κρητικής κουζίνας & ελληνικού οίνου

 

Galaxy Hotel Irakleio

| Είσοδος 45€

Μέρος του Umami Festival Crete ’19

Tο Umami Festival Crete ’19 είναι γεγονός! Στις 07 & 08 Απριλίου 2019 η TU Events ταξιδέψαμε στο Ηράκλειο Κρήτης για τη διοργάνωση του πιο premium festival οινογαστρονομίας.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Galaxy Hotel Irakleio

Ημερομηνία και Ώρα

07 Απριλίου 2019, 13:00 - 16:00

Η TU events ταξιδεύει στην Κρήτη με σκοπό να εξερευνήσει αλλά και να αναδείξει γνωστές αλλά και άγνωστες παραδοσιακές συνταγές τοπικής κουζίνας. 

Το Umami Festival είναι η κατάλληλη ευκαιρία να απογειώσουμε ένα τέτοιο γευστικό session. Με κορυφαίους παρουσιαστές στο συγκεκριμένο “ταξίδι γαστρονομίας” τον Ηλία Μαμαλάκη και Γιώργο Φλούδα (Trinity wines) ανακαλύπτουμε την ιστορία πίσω από ιδιαίτερα πιάτα, η ομάδα του Galaxy Hotel Iraklio τα μαγειρεύει και οι παρευρισκόμενοι τα δοκιμάζουν δίπλα σε … 2 διαφορετικά κρασιά ανά πιάτο! 

Μαγειρικές & οινικά παντρέματα

Πηγή έμπνευσης των συνταγών που θα μαγειρευτούν είναι οι αστείρευτες πτυχές της κρητικής κουζίνας. Οι χοχλιοί με ξινόχονδρο, το σφουγγάτο, οι σουπιές με μάραθο, το φρικασέ με σταμναγκάθι και άλλες συνταγές θα σερβιριστούν στον κάθε συμμετέχοντα μαζί με δυο ποτήρια κρασί ανά πιάτο. 

Η εμπειρία ενός τέτοιου tasting session μένει πάντα αξέχαστη αφού οι γευστικοί κάλυκες πλημμυρίζουν με γεύσεις οι οποίες και απογειώνονται δίπλα στις οινικές επιλογές του παρουσιαστή Γ. Φλούδα. 

Τρόπος Διεξαγωγής

Οι παρευρισκόμενοι που θα κατοχυρώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, θα παρευρεθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Γιώργος Φλούδας θα παρουσιάσουν τα πιάτα δίπλα σε περισσότερα από δέκα επιλεγμένα κρασιά! 

Η ομάδα της TU EVENTS διαμορφώνει ειδικό χώρο και τραπέζια γευσιγνωσίας, με ατομικό στήσιμο για τον κάθε συμμετέχοντα, ώστε να κορυφωθεί η απόλαυση!

Ηλίας Μαμαλάκης

Ηλίας Μαμαλάκης Τηλεοπτικός παρουσιαστής

Συγγραφέας, λάτρης του καλού φαγητού και ο αγαπημένος γαστρονόμος – παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης! Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι βραβευμένος σε Ελλάδα και εξωτερικό για τις γνώσεις του στην ιστορία, την κουλτούρα αλλά και τις διατροφικές συνήθειες των λαών. Μέσα από τις εξαιρετικά επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές του κατάφερε να φέρει το Ελληνικό κοινό πολύ κοντά στην παραδοσιακή μας κουζίνα.

Γιώργος Φλούδας

Γιώργος Φλούδας Ιδιοκτήτης Trinity Wines

Ο Γιώργος Φλούδας, ιδιοκτήτης της Trinity Wines, αποτελεί ένας από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του κρασιού στην Ελλάδα και δεν παύει να μας εντυπωσιάζει συνεχώς με τις ικανότητές του στην γεύση του κρασιού. Ξεκίνησε την καριέρα του ως οινολόγος στο Bordeaux με πρακτική άσκηση στο κτήμα Χατζημιχάλη.

Έχει υπάρξει κριτής σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς αποκτώντας μεγάλη εμπειρία και ευρύτητα για τα κρασιά του κόσμου. Όπως επίσης, έχει υπάρξει αρθρογράφος σε διάφορα περιοδικά όπως στον Οινοχόο της Καθημερινής, ΕΥ, Wine Plus, Τα Νέα του Οινέα και Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

 

Συνεργατες