17 Νοεμβρίου 2019

Masterclass: Ελληνικών & διεθνών οίνων – Γευσιγνωσία & Παράλληλο στυλ

 

Divani Palace

| Είσοδος 30€

Μέρος του Umami Festival Thessaly ’19

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Divani Palace

Ημερομηνία και Ώρα

17 Νοεμβρίου 2019, 18:00 - 19:30

Ένα διαφορετικό, βιωματικό ταξίδι στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μέσα από εμβληματικές ποικιλίες σταφυλιών έρχεται στο Umami Festival Thessaly.

Με την καθοδήγηση του κορυφαίου sommelier Γιώργου Λούκα Wine Brand Manager της Deals, θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά 10 κρασιών με παράλληλα γευστικά στοιχεία – πέντε από την Ελλάδα και πέντε από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα εμβληματικά terroir του ελληνικού και ξένου αμπελώνα παρουσιάζονται δίπλα δίπλα ώστε να αναδειχθούν οι διαφορές και οι ομοιότητες στα χαρακτηριστικά των σταφυλιών.
Μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας στον κόσμο του κρασιού.

Τρόπος Διεξαγωγής

Οι παρευρισκόμενοι που θα κατοχυρώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, θα παρευρεθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου ο παρουσιαστής θα παρουσιάσει 10 διαφορετικά κρασιά, 5 από τον ελληνικό αμπελώνα και 5 από τον διεθνή. Μία γευστική εμπειρία που θα σαγηνεύσει κάθε συμμετέχοντα και θα εμβαθύνει τις γνώσεις μέσα από μια διαδραστική διαδικασία δοκιμής. Η πρωτοποριακή αυτή γευστική αναζήτηση έχει ως στόχο να δοκιμαστεί στην πράξη η κοινή πορεία κάποιων ελληνικών εμβληματικών ποικιλιών και η παράλληλη σχέση τους με αντίστοιχες διεθνείς ποικιλίες από διεθνή οινοποιεία.

Winelist

1. DELAS VIOGNIER // OENOPS ΒΙΔΙΑΝΟ
2. VAUDON JOSEPH DROUHIN CHABLIS // ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ FAMIGLIA 
3. BLACK COTTAGE SAUVIGNON BLANC // ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
4. FINCA NUEVA RIOJA CRIANZA // ΠΑΛΥΒΟΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΝΕΜΕΑ 
5. SANDRONE NEBBIOLO D’ALBA  // ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΗ ΡΙΖΑ  

Το ποτήρι γευσιγνωσίας

Η γευσιγνωσία του συγκεκριμένου Masterclass θα γίνει σε ειδικά ποτήρια γευσιγνωσίας της κορυφαίας Αυστριακής εταιρίας RIEDEL.

Τι είναι τα Masterclass;

Τα Masterclass είναι πολύ συγκεκριμένου τύπου σεμινάρια με περιορισμένο αριθμό ατόμων, όπου ο ομιλητής Master του είδους που εκπροσωπεί, παρουσιάζει κάποιο γευστικό είδος δοκιμάζοντας το μαζί με το κοινό, μέσα από μια βιωματική εμπειρία.

Γιώργος Λούκας

Γιώργος Λούκας Sommelier

Ο Γιώργος Λούκας έχει ιδρύσει την εταιρεία «Genius in Gastronomy» που έχει σαν αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά courses & τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπίρα και τ’ αποστάγματα.

Είναι Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική & Εμπορική εταιρεία DEALS A.E. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Έχει υπάρξει Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού και αρθρογραφούσε σε γνωστά περιοδικά σε σχέση με το κρασί και τα αποστάγματα.

Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Το 2019 ανέλαβε επισήμως ως προπονητής την εθνική ομάδα sommelier.

Συνεργάζεται με γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους ενώ εδώ και 9 χρόνια έχει την ευθύνη του food pairing στη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση στην Ελλάδα, το Sani Gourmet Festival. Επίσης έχει υπάρξει σύμβουλος οίνου σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin, «Σπονδή» και «FunkyGourmet». Από το 2017 είναι επίσημος brand ambassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel και από το 2018 Mέλος της Didactic Commitee της Παγκόσμιας Ένωσης Sommelier (ASI).

Gallery

Συνεργατες