16 Νοεμβρίου 2019

Tasting Session: Meat & Fire Experience

 

Divani Palace

| Είσοδος 40€

Μέρος του Umami Festival Thessaly ’19

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθεσία

Divani Palace

Ημερομηνία και Ώρα

16 Νοεμβρίου 2019, 18:30 - 20:00

Η Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη, πρόεδρος του Word BBQ Association στην Ελλάδα και η ομάδα της, που αποτελείται από έμπειρους κρεοτέχνες και ψήστες, σας προσκαλούν σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, για τους λάτρεις του κρέατος και του ψησίματος.

Παρουσιάζουν μπροστά σας 10 ιδιαίτερες κοπές κρέατος και εξηγούν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει, ο σωστός διαχωρισμός των μυών και ο τεμαχισμός τους , στην τρυφερότητα των steak και όχι μόνο!

Η Παρουσίαση

  • Εάν θέλουμε να απολαμβάνουμε στο μέγιστο το κρέας μας, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλα εκείνα τα κριτήρια που του τονίζουν τη γεύση, του δίνουν extra νοστιμιά και ζουμεράδα.
  • Ποιο κομμάτι επιλέγουμε και για ποια παρασκευή : κάρβουνο, γάστρα, μαγειρευτό, φούρνο.
  • Τι ρόλο παίζει το σίτεμα, η κοπή, οι μαρινάδες, τα μπαχαρικά, οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι ψησίματος.
  • Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, διαφορετικά κομμάτια κρέατος εμπλουτισμένα με μαρινάδες και μυρωδικά από την Ελλάδα, την Νότιο Αμερική, τις Φιλιππίνες και την Μέση Ανατολή.

Κρέατα & Δοκιμή

Το κρέας που θα χρησιμοποιηθεί και θα σερβιριστεί στους συμμετέχοντες είναι :

Γευσιγνωσία σε

Μοσχαρίσιο Flat iron με μαύρο βούτυρο άνθρακα, πράσινα πιπέρια & λάϊμ 
Μοσχαρίσια Αράχνη (spider steak) σε μαρινάδα ωρίμανσης cold brew coffee
Καλαρύρικο ζυγούρι μπούτι πεταλούδα, μαριναρισμένο σε πετιμέζι & θυμάρι
Λουκάνικα προβατίνας με δροσερή σαλάτα μαϊντανού & ανανά
Πρόβειο φιλέτο λαιμού σε μαρινάδα chimichurri
Μπούτι αρνίσιο γεμιστό με πάστα από βερίκοκα & ζεστά μπαχαρικά

Το Κρασί

Στο φεστιβάλ οίνου & γαστρονομίας δεν γίνεται να λείψει το κρασί δίπλα από τα εδέσματα που παρουσιάζονται!
Μια ειδική επιλογή οίνων θα συνοδεύσει τα ιδιαίτερα πιάτα που θα προετοιμαστούν για τους συμμετέχοντες.

TERRA OLYMPUS – TERRA PETRA ΡΑΨΑΝΗ ’17
ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ – ΔΕΚΑ ΕΡΥΘΡΟ ’09
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – CHARDONNAY ’18
ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ – ΠΛΑΓΙΩΣ ΕΡΥΘΡΟ ’12
ΣΚΟΥΡΑ – FLEVA MAGNUM
SEMELI – RESERVE

Τρόποι Ψησίματος

Ανακαλύψτε μαζί μας το ψήσιμο σε:

  • Όρθιες σούβλες (Κρητικό αντικριστό)
  • Κλασσική ελληνική περιστρεφόμενη σούβλα
  • Αργεντίνικη σχάρα (parilla)
  • RoasterOven (φούρνος με κάρβουνο)

Το Κάρβουνο

Eπιλέξαμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΑ ΕΛΙΑΣ για να ψήσουμε:

  • Γιατί αγαπάμε το περιβάλλον και δεν το καταστρέφουμε!
  • Γιατί το πυρηνοκάρβουνο Olea Briq παράγεται από  πυρήνα ελιάς στην Καλαμάτα, χωρίς να κοπεί ούτε ένα δέντρο!
  • Είναι καινοτόμο, Ευρωπαϊκά βραβευόμενο, ελληνικό κάρβουνο, ανάβει εύκολα, δεν περιέχει χημικά πρόσθετα, αναδεικνύει τις γεύσεις των ψητών και έχει μεγίστη θερμογόνο δύναμη 6366 kcal/kg.

Το σωστό ψήσιμο είναι η μισή συνταγή και γεύση!


*Οι θέσεις των ειδικών σεμιναρίων και masterclass του Umami Festival είναι περιορισμένες και γίνονται μόνο μέσω online κρατήσεων της σελίδας μας. Παρακαλούμε όπως κλείσετε τη θέση σας άμεσα.

* Οι θέσεις για το Masterclass είναι περιορισμένες. Κάντε online κράτηση για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας.

Μυρσίνη Λαμπράκη

Μυρσίνη Λαμπράκη Master Grill Chef

Η chef Μυρσίνη Λαμπράκη δραστηριοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες στο χώρο της εστίασης και του food consulting στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον World BBQ Association!

Gallery

Συνεργατες