
Το απόσταγμα της Τέχνης Οίνου καταφθάνει σε λίγους μήνες. Έτσι προλαβαίνω να ενημερώσω και να προτείνω την πρώτη έκδοση υψηλού αλκοολικού βαθμού από του γνωστού κτήματος από το Μικροχώρι της Δράμας.
Ένα απόσταγμα με στυλ, που έρχεται πολύ κοντά στο ουίσκι αλλά έχει «μάτια» μόνο για το κρασί. Προερχόμενο από σπίτι κρασιού, δεν θα μπορούσε η καρδιά του να μην έχει άμεση συσχέτιση και σημείο αναφοράς στο σταφύλι.
Λέγοντας αυτά θέλω να τονίσω την ένταση του «μεριδίου των αγγέλων» όπως ονομάζεται, αλλά και την τελική του παρουσία στο απόσταγμα. (Η υψηλή αλκοόλη ενός αποστάγματος συνηθίζει να απορροφά έντονα, χαρακτηριστικά από το βαρέλι, ιδίως όταν ήταν προ-γεμισμένο με κάποιο άλλο υγρό, στην προκειμένη περίπτωση κρασί).
Η μύτη δίνει έντονα αρώματα καμένης καραμέλας, fudge, καραμέλας βουτύρου, παγωτό καραμέλα, κανέλα και δρυς.
Στο στόμα η αλκοόλη των 40 βαθμών χάνεται γρήγορα προσδίδοντας γεύσεις από σταφίδες, καραμέλα αλλά και τον εξωτικό χαρακτήρα της μπανάνας. Η επίγευση του είναι σχετικά μακρά και το αλκοόλ του δεν ενοχλεί, στο επίπεδο που ίσως να χρειαζόταν η προσθήκη νερού.
Το Apostagma Technis, είναι μια εναλλακτική αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση με βαθιές ρίζες στο κρασί και η 4 ετή παλαίωση σε βαρέλι προγεμισμένο με κρασί του κτήματος εκφράζεται ιδιαίτερα στο σύνολο του. Η μεταβατική συνέχεια ενός γεύματος οινοποσίας, θα μπορούσε να τελειώσει άριστα με το «Απόσταγμα Τέχνης».
Το προϊόν δεν φέρει βαθμολογία σχέσης ποιότητας (QvP) λόγω μη ανακοίνωσης της τιμής. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2016, ενώ ο αριθμός φιαλών θα είναι μόλις 450 φιάλες!
Συνδυαστε το
- Κίτρινα τυριά παλαίωσης με μέλι (Γραβιέρα, Cheddar)
- Παγωτό (κακάο, καραμέλα, fudge/pecan)
- Καπνιστούς ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα)
- Αποξηραμένα κομμάτια κρέατος (κυνήγι, jerky beef)
- Αποξηραμένα φρούτα (πορτοκάλι, βερίκοκο, ανανάς, μπανάνα)