Μερκούρη - Refosco 2016 - T:U Events

Κοκκινα

Μερκούρη – Refosco 2016

  • Κτήμα Μερκούρη
  • Refosco
  • 15€
  • Ηλεία, Πελοπόννησος

Το Ιταλικό Refosco στα χέρια του Πελοποννήσιου

Αν και δεν πρόκειται για γηγενή ποικιλία, η «καλλιτεχνική» ομάδα του οινοποιείου μετά από τόσα χρόνια γνωρίζει καλά πως να παράγει ένα άριστο αποτέλεσμα.
Η άριστη ενσωμάτωση του στην “Cava” άλλωστε έχει γράψει ιστορία τόσα χρόνια.
Το αποτέλεσμα της Cava Μερκούρη 2008 μου έχει μείνει αξέχαστο μέχρι και σήμερα! Κάτι παραπάνω ήξεραν λοιπόν που αποφάσισαν να εμφιαλώσουν την ποικιλία σε σόλο έκδοση.

Αρώματα που σε ελκύουν να βυθιστείς στο ποτήρι, αλλά παράλληλα σου προκαλούν και μικτά συναισθήματα περί του τί πρόκειται να δοκιμάσεις
Αρωματικό προφίλ που … σου ανοίγει τα μάτια (!!) με τα κόκκινα φρούτα να παρουσιάζουν την καλύτερη τους έκδοση.

Η χυμώδη έκδοση του Refosco από το κτήμα Μερκούρη με κέρδισε από την αρχή ως το τέλος. Τρία χρόνια μόλις από τον τρύγο του και η γευστική του καμπή είναι στα ύψη.
Από το ώριμο δαμάσκηνο και τα κόκκινα μύρτιλλα μέχρι τις νότες κερήθρας και νότες γλυκού καπνού (σκεφτείτε τη sweet barbecue sauce).

Ένταση VS Φινέτσα VS Πολυπλοκότητα

Το ότι μέσα σε ένα τόσο έντονο χαρακτήρα υπάρχει φινέτσα και πολυπλοκότητα που σε ελκύει να φέρεις όλο και περισσότερα φρούτα στο μυαλό.

Θα πρότεινα να το απολαύσετε άνετα δροσερό, τόσο μόνο του όσο και δίπλα σε πιάτα που δεν υπερβάλλουν σε μπαχαρικά ή έντονες γεύσεις.

Άλλες προτάσεις