Συμεωνίδης - Chardonnay 2018 - T:U Events

Λευκα

Συμεωνίδης – Chardonnay 2018

  • Κτήμα Συμεωνίδη
  • Chardonnay
  • 11€
  • Παγγαίο, Καβάλα

Φρεσκάδα, φινέτσα και ζωντάνια Παγγαίου!

Μέσα στις ανανεωμένες ετικέτες του κτήματος Συμεωνίδη, το Chardonnay (πρώην Διάδοχος) διαγραφεί τη δίκη του πορεία με ένα στιλ γεμάτο και υφή που θέλεις να δαγκώσεις!
Στη μύτη έχει μια λουλουδάτη φινέτσα και αρώματα από κιτρινόσαρκα φρούτα (ανανάς, βερίκοκο). Τίποτα δεν υπερβάλλει και όλα σε προδιαθέτουν να το δοκιμάσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε το χρώμα του που έχει “υπόχρυσες” ανταύγειες, προδιαθέτοντας για ένα κρασί φαγητού που προσωπικά αναζητώ στα Chardonnay.

Λάτρεψα την ορυκτή μεταλλικότητα την οποία δεν περίμενα να βρω τόσο αισθητά. Γεγονός ευχάριστο, που δείχνει παράλληλα αισθητή βελτίωση της συγκεκριμένης ετικέτας χρόνο με τον χρόνο.

Μεταλλικότητα Made in Pangeon?

Το Chardonnay του κτήματος Συμεωνίδη κλείνει το μάτι στις οινοποιήσεις παλαιοκοσμίτικων οίνων (Ιταλία – Σικελία) και σε τυπικά Σαντορινιά κρασιά, λόγο της στιβαρής δομής του. OK και το χρώμα λίγο σε τραβάει προς τα εκεί.

Απολαύστε το με μια μεγάλη ποικιλία φαγητών όπως: μαγειρευτό ψάρι (bianco), γαρίδες βουτύρου, ζυμαρικά με λευκή σάλτσα, λιπαρά ψάρια, Dim Sum, παλαιωμένες γραβιέρες, Gouda ωρίμανσης. Καταλαβαίνετε το γευστικό παζλ!

Άλλες προτάσεις