14 χρόνια στη φιάλη… δεν είναι αρκετά!
Ένα Pessac-Leognan με 55% Cabernet Sauvignon , 35% Merlot, Cabernet Franc 4%, Petit Verdot 6% δίνει το δικό του ρεσιτάλ σε μια πολύ απαλή δομή που νιώθεις να αγκαλιάζει τον ουρανίσκο με λαχτάρα.
Αρώματα από κασίς, μαυρόσαρκα φρούτα, καπνός, κερί και βατόμουρο. Η ποιοτική μαύρη σοκολάτα επίσης δίνει το παρόν.
Στο στόμα φύλλα καπνού προστίθενται σε όλα τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία δείχνουν τη γλυκιά τους, ώριμη πλευρά και τις μεταξένιες του τανίνες.
Το υπό-πικρό στοιχείο στο τελείωμα θυμίζει λικέρ από ώριμα βύσσινα. Τανινες, οξύτητα και αλκοόλ σε απόλυτη ισορροπία.
Εδώ ο αγρός δείχνει άλλη μια φορά την κομψή του πλευρά.
Το Μπορντό άλλωστε φημίζεται ιστορικά για αυτή του την ιδιότητα.
Ο πολιτισμός του κρασιού αν το σκεφτείτε καλά έχει γεννηθεί από αυτή του την ιδιότητα, δηλαδή, να μετατρέπει ένα φρούτο σε προϊόν γευστικής τέχνης που γράφει τη δίκη του ιστορία.
Το κακό με τα κρασιά σαν και αυτό… δυστυχώς τελειώνουν γρήγορα !