Abovo - T:U Events

Ελληνικη Γαστρονομια

Abovo

 

Αθήνα

Ελληνικη Γαστρονομια
Κολωνάκι, Αθήνα
4.5 QvP
Βαθμολογία
Το Abovo έπειτα από απουσία λίγων μηνών, επέστρεψε σε άλλο σημείο (Τσακάλωφ 18, Κολωνάκι).
Σύντομα με ανανεωμένη γευστική δοκιμή!

Abovo ή αλλιώς Above all στο Κεφαλάρι, αλλά και ότι άλλο έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια εκεί κοντά. Το επισκέφτηκα μεσοβδόμαδα και σε μέρα που ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Νούρλογλου έλλειπε από το πόστο του. Στο πόδι του βέβαια ήταν η ομάδα του με τον sous-chef Γιώργο Παπαθανασίου, που ανταποκρίθηκε άριστα στο επίπεδο του εστιατορίου. Κάτι που σπάνια συναντάς εν απουσία του σεφ.

Το Abovo είναι ένας απλός αλλά φιλικός χώρος με όμορφη θέα αφ’υψηλού. Το μενού είχε επιλογές ενδιαφέρουσες από τα πρώτα ως τα κυρίως με ποικιλία ανάμεσα σε κρεατικά και ψαρικά. Από εικόνα τα πιάτα πατούν εύκολα στην κατηγορία των γαστρονομικών έργων τέχνης, όσον αφορά τα χρώματα, τις σκέψεις συνδιασμού των υλικών αλλά και το στήσιμο τους. Το χέλι με το παντζάρι, το αρνί με τον πουρέ μελιτζάνας (μια διαφορετική άποψη για το Hunkar Beyendi) και τις πινελιές γιαουρτιού που έλιωνε στο στόμα σαν υπογλώσσιο ήταν κάποια από τα απίθανα πιάτα που δοκίμασα. Εκτός από το ala carte μενού υπάρχει και η επιλογή γευστικής δοκιμής σε πολύ λογική τιμή που περιέχει από 2 πρώτα, 2 κυρίως και ένα γλυκό για να δοκιμάσετε. Σε γενικές γραμμές οι τιμές είναι τίμιες της ποιότητας τους γιαυτό και η ανάλογη βαθμολογία QvP.

Το αρτοποιείο τους εξίσου καλό με τεσσερις επιλογές ψωμιού, τραγανά και φρεσκοψημένα. Το μόνο που έλειπε ήταν ένα dip ή βούτυρο για να τα συνοδεύσει. Όσο για το τμήμα ζαχαροπλαστικής, ακολουθούν το ίδιο επίπεδο (αν όχι υψηλότερο). Η μπανάνα split με τη δική τους εκδοχή σίγουρα ενθουσιάζει βλέποντας τον σεφ (στη δική μας περίπτωση sous-chef) να το ετοιμάζει live σε ένα ταμπλά στο τραπέζι σας.

Στο Abovo ένιωσα υπέροχα, ενθουσιάστηκα και σίγουρα γευμάτισα καλά και ειλικρινέστατα (εύστοχο λοιπόν το Honest Gastronomy). Δοκιμάζοντας τα πιάτα, η κοινή ομολογία ήταν ότι το Abovo δεν είναι καθόλου ψεύτικο, δεν θέλει να εντυπωσιάσει και είναι τίμιο για αυτό που προσφέρει, το οποίο είναι υψηλή γαστρονομία φτιαγμένη από καλά χέρια.

Θέλω να πιστεύω πως το πρώτο του αστέρι δεν είναι μακριά…

Η λίστα κρασιών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περιορισμένη ωστόσο είχε κάποιες επιλογές πέραν των εμπορικών που μπορούν να συνοδεύσουν το μενού. Το service ευγενικό, άμεσο και χωρίς να κουράζει.

Δείτε το βίντεο από την Banana Split:

Abovo, Κολοκοτρώνη 37, Κεφαλάρι, Αθήνα
Τηλ. +30 210 8015 324

Άλλες προτάσεις