Πειραματική Μοντέρνα Γαστρονομία *

Hedone

 

Λονδίνο

Πειραματική Μοντέρνα Γαστρονομία *
Chiswick
4.5 QvP
Βαθμολογία

Θεωρώ τον εαυτό μου σχετικά hardcore στα πλαίσια του φαγητού. Καλά όχι και σαν τον Andrew Zimmern από το Bizzare foods America, αλλά δύσκολα θα με δυσκολέψει το αίμα, τα άψητα, οι περίεργοι συνδυασμοί ή κάποιος «τρελός» σεφ. Σε αυτή την περίπτωση ομολογώ ότι έφτασα στα όρια με συνδυασμό όλων των προαναφερθέντων να υπερβαίνουν τα στερεότυπα ενός κλασικού Michelin εστιατορίου.

Ο  Dr. Jekyll σεφ και παράλληλα ιδιοκτήτης Mikael Jonsson, σκέφτεται σίγουρα με πιο διαφορετικό, σουρεάλ και αιματηρό τρόπο από πολλούς άλλους συμβατικούς σεφ της κατηγορίας του. Ξεκλειδώνοντας το περίεργο γευστικό στυλ του Hedone, που μόνο περίεργο δε το λες, κρύβονται τα προϊόντα που χρησιμοποιεί. Ο σεφ πίσω από όλη αυτή την εικόνα προβάλλει κάτι ξεκάθαρο, crystal clear  statement στα πιάτα του. Την ένταση που μπορεί να πάρει το κάθε τι απλό υλικό, χωρίς πολυσύνθετες σος η αρωματικά. Η καλή πρώτη ύλη με έμφαση στη «μόδα» των βιολογικών καιρών, προστάζει για καλλιέργειες με έμφαση στην καθαρή απόδοση της φύσης. Σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση του κάθε σκεύους που διαθέτει η εκάστοτε κουζίνα, μπορεί να απογειώσει το umami και στην προκειμένη περίπτωση να φέρει ηδονή (Hedone).

Στο απόκεντρο Chiswick λοιπόν θα βρείτε «κρυμμένο» το Hedone. Ένα μικρό εστιατόριο με ελάχιστα τραπέζια που φέρνει περισσότερο σε Γαλλο-Βρετανική ταβέρνα παρά σε τρελά trend και γκλαμουριές που κυνηγούν την τελευταία λέξη του design. Εδώ θα πας για real food. Θα νιώσεις τη μαγκιά ανάδειξης της γεύσης του κάθε υλικού.

Η κάρτα του έχει τις εξής εκδόσεις: 3 course menu, Tasting menu και Carte Blance (την  οποία δοκίμασα), με το τελευταίο να αποτελεί τη μεγαλύτερη έκδοση σε πιάτα που δε γνωρίζεις τι θα σου έρθει στο πιάτο, μιας και το μενού «φτιάχνετε» ανάλογα με το ποιο είναι το catch of the day στην κουζίνα.

Όλα τα μενού συνδυάζονται αν θέλετε και με ένα ποτήρι κρασί που το συνιστώ ανεπιφύλακτα μιας και θα δοκιμάσετε κρασιά μίλια μακριά από αυτά της «γραμμής», μιας και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης τα φέρνει από Γαλλία κυρίως…οδικώς! Δοκίμασα κάποια από τα καλύτερα κρασιά σε συνδυασμό με το φαγητό. Άψογα!

Στο υπόγειο θα δείτε το ωραίο του κελάρι μαζί με το private chef’s table ακριβώς δίπλα.

Η κράτηση απαραίτητη 1-2 μήνες νωρίτερα.

Hedone restaurant, 301-303 Chiswick High Road, London, W44HH
Τηλ. +44 20 8747 0377

Άλλες προτάσεις