Αισθήσεις - T:U Events

Δημιουργική Γαστρονομία

Αισθήσεις

 

Πτολεμαίδα

Δημιουργική Γαστρονομία
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
4.5 QvP
Βαθμολογία

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ


Σε ένα περιβάλλον ζεστό, φιλόξενο και σχεδιασμένο άριστα λάμπει η γαστρονομία όπως της αρμόζει.“Κρυμμένο” πέρα από το κέντρο της πόλης, κάτι που συνηθίζεται σε ανάλογα εστιατόρια, ο σεφ Μιχάλης Καλαβρινόςδημιουργεί την δική του ιστορία. Αυτή η ιστορία πρέπει να μεταδοθεί σε όλους τους ερευνητές της γαστρονομίας. Με τέτοιες κινήσεις αναγνωρίζετε άλλωστε και η άνοδος του κλάδου. Αν πάλι δεν θέλετε πολύ φιλοσοφία; Πάλι είστε στο κατάλληλο μέρος. Η ποιότητα, η τεχνική και το τελικό αποτέλεσμα των δημιουργιών του Μ. Καλαβρινού θα σας δικαιώσει.

Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου θυμίζει λίγο Άλπεις και με τίποτα δεν θα μπορούσα να κρύψω τον ενθουσιασμό μου για ένα τόσο θερμό, προσεγμένο και φιλικό περιβάλλον. Η χρήση του ξύλου, η διακόσμηση και η επίπλωση πέτυχαν άριστα τον στόχο της οικειότητας.

Η λίστα κρασιών έχει ικανοποιητικό μέγεθος σε ετικέτες του Ελληνικού αμπελώνα, άλλα το μεγάλο αστέρι εδώ το παίρνουν οι τιμές. Ένα QvP 5/5 είναι το λιγότερο της βαθμολογίας που θα έδινα στην άριστη κοστολόγηση τους. To service προσεγμένο, ευχάριστο και διακριτικό με την απαραίτητη γνώση στη δουλειά του.

Φτάνοντας λοιπόν στον σχολιασμό της μαγειρικής του Μιχάλη Καλαβρινού τα πράγματα δένουν ακόμη περισσότερο. Γεύσεις στο απόγειο τους χωρίς λάθη, υλικά και στυλ που πατούν στο παγκόσμιο συνταγολόγιο. Η εκτέλεση τους δε είναι ρυθμισμένη στα Ελληνικά δεδομένα και δύσκολα κάποιος θα ξεχώριζε κάτι αταίριαστο στον ουρανίσκο, πέραν της νόστιμης γεύσης και συνοχής των υλικών.

Το ενδιαφέρον ξεκίνησε με τα κουβέρ και την συνοδευτική «μους» από πατέ ελιάς με την υπέροχη υφή και φινετσάτη γεύση την ελιάς. Ο τραχανάς κολοκύθας κάτω από τα μοσχαρίσια γλυκάδια και τον ζωμό από εσπρέσο και σιρόπι σφενδάμου, ήταν σίγουρα αποκάλυψη.

Το ύφος της μαγειρικής είναι πιθανότατα το ανώτατο που θα μπορούσε να φτάσει βάζοντας κάτω ένα σωρό συνισταμένων στην χώρα μας. Θεωρώ πως λίγο παραπέρα από τα σύνορα μας, οι κρατήσεις θα ήταν αναγκαίες κάποιες εβδομάδες πριν και η εξέλιξη του εστιατορίου καλπάζουσα.
Έχοντας όμως δεδομένη την θέση του εστιατορίου και την παρούσα κατάσταση της γαστρονομίας στην Ελλάδα, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι ένα roadtrip (ανάλογα που βρισκόμαστε βέβαια) και να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Μεγαλώνοντας λιγάκι τον χάρτη βλέπουμε την διασπορά την οινο-γαστρονομικής περιοχής της Φλώρινας. Οι «Αισθήσεις» διευρύνουν περισσότερο την περιοχή και αυτό είναι σίγουρα μια ελπίδα.

Αισθήσεις, Κλεισούρας 5, Πτολεμαϊδα
Τηλ. +30 2463 504324

Άλλες προτάσεις