All Senses Gastronomy - T:U Events

Gourmet Γαστρονομία Αισθήσεων

All Senses Gastronomy

 

Αθήνα

Gourmet Γαστρονομία Αισθήσεων
ΓΛΥΦΑΔΑ, ΑΘΗΝΑ
4 QvP
Βαθμολογία

Το All senses gastronomy είναι σίγουρα μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία. Να σας δώσω λοιπόν μια αρχική εικόνα για το τι σημαίνει αυτό το … γευστικό παιχνίδι των αισθήσεων.

Ένα τραπέζι για 12 μόλις άτομα, σε ένα κλειστό δωμάτιο. Υπάρχει μια ιεραρχία σερβιρίσματος αφού πρόκειται για set menu και χωρίζεται σε 3 διαφορετικά γεύματα (Odyssey): 6, 12 ή 24 πιάτα. Όλα σερβίρονται σε ακριβείς χρόνους για όλο το τραπέζι και όλη η διαφορά των αισθήσεων είναι… στην επιφάνεια του τραπεζιού και τους τέσσερις τοίχους! O χώρος είναι μια κινούμενη εικόνα από παραστάσεις που εναλλάσσονται ανάλογα με το πιάτο που έχετε μπροστά σας. Ο έντονος ήχος της μουσικής ταιριάζει πολύ καλά με την εικόνα αλλά και οι κινούμενες παραστάσεις συμπληρώνουν την αίσθηση της ακοής.

Γνωρίζοντας την φιλοσοφία προτού πάω, δεν μπορώ να πω ότι περίμενα ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος του δικού μου ορισμού για μια πλήρη γαστρονομική εμπειρία, έχει αλλάξει. Το κλίμα αλλάζει διαρκώς αφού βρίσκεσαι σε μια «τρισδιάστατη» εικονική πραγματικότητα, μεταφέροντας σας από την μια στον αγρό και από την άλλη στη θάλασσα, αναλόγως την βάση των υλικών του κάθε πιάτου.

Όχι, η ουσία του να επικεντρωθείς στο πιάτο δεν χάνεται αλλά ενισχύεται, βάζοντας το στο περιβάλλον το οποίο ανήκει. Το προσούτο στον θάλαμο ωρίμασης, την γαρίδα στη θάλασσα, τον αγριόχοιρο στο χιονισμένο τοπίο με τα παγωμένα μαχαιροπίρουνα. Οι εικόνες είναι βασισμένες στην Ελληνική φύση, με μια ιδιαίτερη προτίμηση στην Κρήτη.

Παρόλο που κατανοώ το ύφος μιας μοντέρνας δημιουργικής μαγειρικής με ελαφρές μοριακές πινελιές, προσωπικά θα ήθελα κάτι διαφορετικό. Θα προτιμούσα πιο comfort food, που θα χρησιμοποιείς ακόμη περισσότερο τα χέρια ώστε να σε φέρει ακόμη πιο κοντά στην εικονική πραγματικότητα. Να νιώθεις ότι κάθεσαι στο χορτάρι. Το πιάτο με το προσούτο Ευρυτανίας επάνω στο ψωμί αέρος ήταν για εμένα η καλύτερη έκφραση του Sensory Gastronomy. Καθαρή πρώτη ύλη, αγγίζεις το φαγητό με τα χέρια και κλείνουν τα μάτια σου την ώρα που το γεύεσαι ταξιδεύοντας ακαριαία την εικόνα που έχεις μπροστά σου.

Με λιγότερο fusion στοιχείο, καθαρότερες γεύσεις και περισσότερη αλληλεπίδραση με το πιάτο που έχεις μπροστά σου θα ήταν μια μοναδική εναλλακτική έξοδος μεταξύ φαγητού και κινηματογράφου.
Η φαντασία στα πιάτα ήταν ικανοποιητική αλλά η εκτέλεση κάποιες φορές είχε ατέλειες που με προσγείωναν απότομα και έχανα το συνδυαστικό ταξίδι. Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση να ήταν στο κυρίως πιάτο με τον αγριόχοιρο και τα μανιτάρια. Το κρέας ήταν στεγνό, παραψημένο και έμοιαζε προ-μαγειρεμένο ενώ τα μανιτάρια είχαν ξεφύγει στο λάδι και «ενοχλούσαν» τον ουρανίσκο.

Το service ήταν άψογο με τον σωστό χειρισμό και ντύσιμο αλλά και φιλικό, φέρνοντας ακόμη περισσότερο χαλάρωση, ομοιόμορφη με αυτή του χώρου. Όσο για την λίστα κρασιών, μάλλον δεν υπάρχει με την έννοια που βαθμολογώ συνήθως αλλά η περίπτωση εδώ ήταν διαφορετική. Μιας και υπάρχει μόνο set-menu, οι επιλογές σας είναι ανάμεσα σε ποτήρια κρασιού του Ελληνικού αμπελώνα που συνοδεύουν το γεύμα ή την επιλογή των χυμών. Οι χυμοί δεν έχουν την έννοια που φαντάζεστε, αλλά την ουσία κάποιων χαρακτηριστικών λαχανικών ή φρούτων που ταιριάζουν γευστικά με το γεύμα σας. Αυτό είναι μια μόδα, που πρώτη φορά συνάντησα σε κατάλογο του Noma στην Κοπεγχάγη και ήταν η επιλογή μου για το γεύμα Odyssey 12 του all sense gastronomy. Δεν δηλώνω ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, αλλά πιθανόν η συνήθεια μου για κρασί στο γεύμα να με παρασύρει περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Την συγκεκριμένη εμπειρία θα ήθελα σίγουρα να την ζήσω πάλι και γιατί όχι, στο all senses gastronomy σε επόμενο μενού (ελπίζοντας ακόμη πιο country/comfort)!

Δείτε τις εικόνες με τους σχολιασμούς.

All Senses Gastronomy (Θα το βρείτε στον επάνω όροφο στο Σπίτι Neat Eat), Λαζαράκη 12,Γλυφάδα
Τηλ. +30 210 898 0080
*Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες και γίνονται με προ-πληρωμή online. Αν καλέσετε, σιγουρευτείτε ότι μιλάτε για το All Senses Gastronomy και όχι με το Σπίτι Neat Eat.

Άλλες προτάσεις