Αλλου Γυαλου… - T:U Events

Ψαροταβέρνα

Αλλου Γυαλου…

 

Σύρος

Ψαροταβέρνα
Κινι, Συρος
4.5 QvP
Βαθμολογία

ίχα την τύχη να είμαι με καλούς φίλους στη Σύρο αλλά και ντόπιους. Όπως ξέρουμε, σε κάθε σημείο του πλανήτη ο ντόπιος ξέρει να κατευθύνει διαφορετικά. Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για κανένα στενάκι, με πόρτα που ανοίγει σε όποιον είναι γνωστός, αλλά για μια ταβέρνα σε ένα πανέμορφο και αρκετά επισκέψιμο σημείο, το Κίνι.

Αν το όνομα της ταβέρνας σας ξενίζει, εμπιστευτείτε το Umami… Καλοκαίρι μπρος στο  κύμα (κυριολεκτικά όμως), με ένα διάκοσμο στο τραπέζι μας που δεν έχω συναντήσει ούτε κατά διάνοια σε 3άστερο εστιατόριο. Γυάλες με χρυσόψαρα, βότσαλα, κοχύλια και χειροποίητες χάρτινες βαρκούλες. Πείτε μου τώρα εσείς για όρια ευφάνταστου ιδιοκτήτη και ταυτόχρονα καλόγουστου επαγγελματία. Το εμφιαλωμένο λαδάκι τους και οι 3-4 διαφορετικές επιλογές σε ψωμί, μόνο σε ταβέρνα δε θυμίζει.
Παράλληλα με όλη αυτή την τελειότητα του χώρου μια διακριτική ζωντανή μουσική με κανονάκι και μπουζούκι γέμιζε το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων. Οι επιλογές προσεγμένες και ατμοσφαιρικές.

Πάμε και στο φαγητό που δε θα μπορούσε να απέχει πολύ από το όλο κλίμα. Οι επιλογές μας ήταν αρκετές και πιστεύω σχημάτισα σφαιρική εικόνα σε κρέας και θαλασσινά. Από τα αχνιστά μύδια σε ρετσίνα και δενδρολίβανο, το καλαμάρι με κρούστα μυρωδικών και «μαύρο» τζατζίκι, το τραγανό γαριδάκι στο χωνί του ιχθυοπώλη. Οι κεφτέδες με την κόκκινη σάλτσα είναι ένας ορισμός του Umami. Νόστιμοι με μαλακή υφή, γεμάτη γεύση και ισορροπημένα μπαχαρικά. Σε συνδυασμό με την σπιτική σάλτσα ντομάτας, η γεύση είχε απογειωθεί στα ύψη.  Όσο για το τηγάνι, το δουλεύουν εξαιρετικά, ελαφρά και νόστιμα.

Το service υπερβολικά γρήγορο, οι τιμές σε QvP επίπεδο και η λίστα κρασιών σε λογικά πλαίσια. Οι επιλογές λίγες μεν, με βασικές Ελληνικές και κυρίως εμπορικές ετικέτες.

Δε σας κρύβω ότι σε αυτήν την όμορφη ταβέρνα χάρηκα που έμεινα Ελλάδα για τις διακοπές μου. Είδα άλλη μια φορά τις ομορφιές που οι ξένοι ζηλεύουν γιατί δε μπορούν να έχουν. Έφυγα χαρούμενος και υπερήφανος. Αυτό οφείλετε σίγουρα, σε επαγγελματίες της εστίασης, όπως και ο ιδιοκτήτης του «Αλλού Γυαλού» που αναδεικνύει τις γεύσεις, τους ήχους και τις εικόνες της Ελλάδας όπως τις αξίζει!

Αλλού Γυαλού, Παραλία Κίνι, Σύρος
Τηλ. +30 22810 71196

Άλλες προτάσεις