Base Grill - T:U Events

Κρεατοφαγία/ Steak house/ Country

Base Grill

 

Αθήνα

Κρεατοφαγία/ Steak house/ Country
Περιστέρι, Αθήνα
4.5 QvP
Βαθμολογία

UPDATED: 9 Σεπτεμβρίου 2016

Έπειτα από την πρώτη μου επίσκεψη στο Base Grill σχεδόν 2 χρόνια πριν, ανυπομονούσα να επιστρέψω. Όσοι αναγνώστες του TU επισκέφτηκαν το εστιατόριο μετά το άρθρο, μου επιβεβαίωναν όλο αυτό το διάστημα την μοναδικότητα αλλά και αξιοπιστία των αδερφών Λιάκου.

Το Base Grill με γοήτευσε για άλλη μια φορά με το «έντονο» στυλ χαρίζοντας μια εμπειρία που «διδάσκει» τους γευστικούς κάλυκες, σχεδόν σε κάθε πιάτο που προσφέρει. Λέγοντας έντονο, σίγουρα εννοώ το συνδυαστικό παράδειγμα του ταρτάρ με το αυγοτάραχο. Το συγκλονιστικό συκώτι στα κάρβουνα (πιάτο υπογραφή του Base) αλλά και το Brazilian steak 100+ ημερών ωρίμασης που κόβονται στο τραπέζι σας, σε πάχος αλλαντικού, εκπαιδεύουν τον ουρανίσκο σας σε ένα νέο επίπεδο.

Το μείον που με στεναχώρησε στην πρώτη επίσκεψη ήταν η μικρή λίστα κρασιών, που πλέον έχει διορθωθεί, προσφέροντας  αρκετές επιλογές να συνδυάσετε με τις εξαιρετικές κοπές κρεάτων τους.
(Δείτε τις εικόνες με περιγραφές, στο τέλος του άρθρου)


Αρχικό Άρθρο:

Εάν πηγαίνατε σε ένα Steak House στο Texas θα ενθουσιαζόσασταν για το πόσο νόστιμα είναι τα κρέατα, τι εκπαίδευση έχουν επάνω στο κρέας και εντέλει ότι θα ζούσατε το απόλυτο όνειρο της κρεατοφαγίας. Φέρνω ευχάριστα νέα (σε όσους δεν γνωρίζουν ήδη το Base Grill), δε χρειάζεται να γίνετε cowboy και να αλλάξετε 3 αεροπλάνα για να φάτε σωστό και μελετημένο κρέας. Απλά μια βόλτα στο Περιστέρι!

Ότι και να άκουσα για το εστιατόριο πριν το επισκεφτώ, ήταν λίγο. Το Base Grill έγινε σίγουρα σημείο αναφοράς στα ντόπια γηγενή προϊόντα και στην κατανάλωση τους με τον τρόπο που τους αρμόζει.

Η σάλα του Base είναι ένας μεγάλος χώρος με ζεστό περιβάλλον, που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι δίπλα στην κουζίνα συνεχώς. Σίγουρα τον χώρο ζεσταίνει πολύ το ωραιότατο καλλιτέχνημα με τους 40 και κάτι μαγείρους που διακοσμεί τον χώρο.

Ο κατάλογος φορτωμένος με προϊόντα ονομασίας προέλευσης, ορίζοντας έτσι την δική μας προσέγγιση, ως απάντηση στα αμερικάνικα steak house. Η επιλογή γίνεται από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επιλέγουν ότι περνάει από την κουζίνα τους με το σταγονόμετρο.

Ξεχώρισα:

  • Αυγά σε φωλιά πατάτας
  • Συκώτι κομμένο «Carpaccio» μπροστά σας, με ελαιόλαδο (Umami)
  • Βραζιλιάνικο steak
  • Λουκάνικο μαύρου χοίρου

Επέλεξα τα περισσότερα πιάτα και δε μπορώ να πω ότι έμεινε κάτι εκτός. Τα παραπάνω τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το συκώτι ιδίως, το οποίο είναι ψημένο όσο πιο σωστά μπορείς να φανταστείς, με υφή από fois gras, κόβεται μπροστά σας καρπάτσιο. Αφρός!

Λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά:

  • Το αλάτι (4 διαφορετικά είδη από καπνιστό, fleur de sel, ορυκτό και λεμονάτο)
  • Το απερίγραπτα σωστό και διαβασμένο service. Δε γνωρίζω άλλο κατάστημα που θα σας δείξει το κρέας εξηγώντας σε εσάς και την παρέα σας από ποιο κομμάτι είναι κομμένο το κάθε τι και από ποιόν μυ συγκεκριμένα. Κόβεται μπροστά σας και να σας δίνετε ένα δοκιμαστικό δείγμα (από τον κάθε μυ στην περίπτωση τη σπαλομπριζόλας που έχει 3εις). Έπειτα τεμαχίζεται στην πιατέλα.
  • Το μαρινάρισμα προ σχάρας περνάει όμορφα στο κρέας (Βραζιλιάνικο και πικάνια).

Το μοναδικό που με έχασε είναι η λίστα κρασιών. Καταλαβαίνω πως το μαγαζί έχει την μπύρα σαν πρώτη επιλογή και είναι γνωστότερο για τον μεγάλο κατάλογο μπύρας. Με την τόσο δυνατή κρεατοφαγία όμως, εγώ θα δάγκωνα για κρασί. Από έντονα τανικά Ελληνικά μέχρι την Μεντόζα της Αργεντινής και κάποια Zinfadel από την Καλιφόρνια. Φυσικά από παλιό κόσμο τα Μπορντό και τα Μπαρόλο που περιμένουν το ανάλογο γεύμα για να ξεδιπλωθούν, ήρθε η ώρα τους.

Όσο για την τιμή, ότι πληρώσεις θα πάρεις! Καταλήγω σε μια εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Base Grill, Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, Αθήνα
Τηλ. +30 210 5757455

Άλλες προτάσεις