Βασίλαινας - T:U Events

Δημιουργική Γαστρονομία

Βασίλαινας

 

Πειραιάς

Δημιουργική Γαστρονομία
Πειραιάς, Αθήνα
4.5 QvP
Βαθμολογία

Ο Πειραιάς μπορεί να μην είναι περιοχή που επισκέπτομαι συχνά, αλλά όπου υπάρχει «θέμα», η επίσκεψη δεν έχει απόσταση. Το «κακό» με τον Βασίλαινα είναι ότι παρόλο που τον είχα ακουστά από καιρό (από το 1920 υπάρχει το εστιατόριο), μόνο το 2013 κατάφερα να πάω πρώτη φορά. Τα αρνητικά τελειώνουν εδώ.

Καλοκαίρι Κυριακής λοιπόν ξεκίνησα, με πορεία το λιμάνι. Η μέρα αλλά και η ώρα της επίσκεψης μου, δεν ήταν στην αιχμή, αλλά σίγουρα δε με ενόχλησε.

Αφού διαλέξαμε το menu degustation με κάποιες προσθήκες εκτός, ξεκίνησε ένα παιχνίδι συνδυασμού κρασιού – φαγητού, από τον εξαιρετικό οινοχόο που βρισκόταν στο εστιατόριο, Δημήτρη Μανωλάκο. Το μενού περιείχε κυρίως θαλασσινά στοιχεία αλλά στο φινάλε επικράτησε το κρέας.

Ξεχώρισα:

  • Τον κλασσικό λευκό ταραμά με αραβική πίτα
  • Τον μαρινάτο γαύρο σε μαρμελάδα τομάτας
  • Το κριθαρότο με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας
  • Τον χοιρινό λαιμό 12 ωρών, με πουρέ γλυκοπατάτας, μαρμελάδα κυδώνι, κρεμμύδι κονφί και άχυρο πατάτας

Όσο για τη λίστα κρασιών, μια μεγάλη επιλογή με τον τότε πιλότο της Δ.Μ. να δημιουργεί εξαιρετικούς συνδυασμούς που έφταναν τα 1-2 διαφορετικά ποτήρια ανά πιάτο!

Όλα τα πιάτα σωστά μαγειρεμένα να δικαιολογεί άριστα την κατηγορία που το έχω κατατάξει, αυτήν της δημιουργικής γαστρονομίας. Αν και υπάρχει το στοιχείο της εικόνας στο πιάτο με αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία να ανακαλούν μνήμες «αστεράτων» εστιατορίων. Το εστιατόριο είναι πολύ «προσγειωμένο» όσον αφορά τις προσιτές γεύσεις αλλά και τιμές. Εννέα προσεγμένα και νόστιμα πιάτα μαζί με γλυκό στα 30€ το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο Βασίλαινας γράφει μια δική του σελίδα στη σχέση ποιότητας-τιμής.

Βασίλαινας, Αιτωλικού 72 και Βιτωλίων, Πειραιάς
Τηλ. +30 210 46 12 457

Άλλες προτάσεις