Ανατολίτικο/ Κεμπάπ

Beyti

 

Κωνσταντινούπολη

Ανατολίτικο/ Κεμπάπ
Φλορια
4.5 QvP
Βαθμολογία

Όταν φτάνουμε στο σημείο να μιλήσουμε για τον Beyti, τα πολλά λόγια περιττεύουν. Το εστιατόριο Beyti είναι ένα ιστορικό κτήριο, που έχουν περάσει από εκεί πολλές γνωστές φυσιογνωμίες παγκοσμίου επιπέδου. Όχι ότι αυτό πρέπει να μας λέει κάτι φυσικά, μιας και το φαγητό είναι στο επίκεντρο.

Το κτίσμα περιέχει κάπου στις 11 διαφορετικές αίθουσες/χώρους για εστίαση. Είναι πραγματικά μεγάλο και χάνεστε, αν και αξίζει να κάνετε μια βόλτα να δείτε τις αίθουσες. Μπορούν να σας κάνουν και ξενάγηση αν το επιθυμείτε. Στην ξενάγηση θα δείτε και την κουζίνα του που περισσότερο σε εργοστάσιο μοιάζει παρά εστιατόριο. Αποστειρωμένοι χώροι προσωπικό παντού και μια τάξη σε όλα. Θα δείτε τις ψησταριές, την γυριέρα με κάρβουνο κτλ.

Το φαγητό στον Beyti είναι «κεμπάπ» αλλά σίγουρα δε θα το έλεγες κεμπαπτζίδικο! Σκεφτείτε έναν χώρο σοβαρό και ιστορικό που το κεμπάπ είναι έργο γαστρονομίας και το περιβάλλον είναι το χρυσό του κάδρο. Γεύσεις καθαρές, ήσυχο περιβάλλον με καλοντυμένο κόσμο και οικογένειες. Το προσωπικό και η όλη εξυπηρέτηση φέρνει περισσότερο σε τριάστερο εστιατόριο. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και ο γιος του που αναλαμβάνει πλέον, πολύ πιθανόν να σας υποδεχτεί ή να έρθει στο τραπέζι σας, να σας καλωσορίσει.

Αξίζει να δοκιμάσετε το γιαουρτλού, κεμπάπ, κιοφτέ, γύρο ντονέρ οπωσδήποτε, μπεϊτί κεμπάπ (kofte τυλιγμένο σε πίτα, σερβιρισμένο με γιαούρτι), μπούτι αρνιού στο φούρνο (για 4 άτομα), διάφορα σις κεμπάπ και παϊδάκια. Συνοδευτικά για την ρακί στο ξεκίνημα δοκιμάστε αγκινάρα, ντολμαδάκια, τουρσί, ιμάμ μπαϊλντί, σου μπουρέκ, πουρές σπανάκι και μελιτζάνα και σουτζούκι πολίτικο.
Για γλυκό οπωσδήποτε δοκιμάστε το original κιουνεφέ με καϊμάκι από βουβάλι (το παραδοσιακό κανταϊφι με γέμιση τυριού, ψημένο στο φούρνο και λουσμένο με ζεστό σιρόπι). Επίσης, δοκιμάστε σουτλάτς (ριζόγαλο), καζάν τιπί, ψητό κυδώνι.

Εξυπηρέτηση άψογη και σχετικά με κρασί θα βρείτε κάποιες επιλογές από τον Τουρκικό αμπελώνα. Οι τιμές δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλές, αλλά στο όλο σύνολο η εμπειρία θα είναι αξέχαστη.

Beyti, Orman Sokak 8 , Florya , Κωνσταντινούπολη
Τηλ. +90 212 663 29 90

Άλλες προτάσεις