Ελληνική Γαστρονομία/ Fusion

Botrini’s

 

Αθήνα

Ελληνική Γαστρονομία/ Fusion
Χαλάνδρι, Αθήνα
4.5 QvP
Βαθμολογία

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τον Έκτορα από ένα διαφορετικό ρόλο, αυτόν του Έλληνα Gordon Ramsay. Η τηλεοπτική του παρουσία μας τον ανέδειξε διαφορετικά από ότι πραγματικά είναι ο Έκτορας στη δουλειά του αλλά και σαν άνθρωπος. Μπορεί να παρεξηγήθηκε αλλά και να διασκέδασε αρκετούς στην τηλεοπτική του εκπομπή «Εφιάλτης στην κουζίνα». Τον Έκτορα τον γνώριζα πριν την εκπομπή του, φυσικά ως σεφ να φλερτάρει με τα Michelin, στο εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα. Το όνομα του εστιατορίου το έχει πάρει από τον πατέρα του, δάσκαλο αλλά και εξαιρετικό αλλαντοποιό. Άλλη μια επαφή είχα με το Art O2 που είχε ανοίξει στη Θεσσαλονίκη.

Εγώ λοιπόν θα σας μιλήσω για τον original Έκτορα, αυτόν δηλαδή που έχει τοποθετήσει την δική του πινέζα στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Ok το καπέλο και το χαμόγελο που έχετε δει στην TV συνεχίζει να υπάρχει!

Το σπίτι-εστιατόριο που στεγάζεται στο Χαλάνδρι από το 2014 πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin, μου θύμισε αρκετούς χώρους σεφ από εστιατόρια της Ιταλίας. Την εικόνα  συμπληρώνει η κουζίνα που είναι στα όρια open kitchen για να βλέπετε το καλλιτεχνικό team, που δουλεύει πάνω στα πιάτα σας.

Η παραγγελία του γεύματος μας ήταν βασισμένη σε κάποια signature πιάτα που μας πρότεινε ο φιλικότατος μετρ, Γιώργος. Ο Έκτορας, εμπλούτισε κατά διπλάσιο έως και τριπλάσιο τον αριθμό των πιάτων που μας πρόσφεραν εν τέλει. Έτσι καταλήξαμε σε ένα γεύμα 4,5 ωρών και την παρέα μου να χαλαρώνει…τα ζωνάρια. Η γευστική απόλαυση πολλαπλασιάστηκε και τα εκτός καταλόγου πιάτα μας προσέφεραν εξτρά χαμόγελα.

Πλήρη γευστική ανάλυση των πιάτων εδώ.

Τα πιάτα που ξεχώρισα:

  • Carpaccio ξιφία
  • Τα αλλαντικά του Etrusco
  • Ριζότο καραβίδας
  • Το χοιρινό
  • Το ροδόνερο με την σφαιροποιημένη υγρή βανίλια

Ο κατάλογος κρασιών επιμελείται από έναν εξαιρετικό sommelier, τον Δημήτρη Μανωλάκο. Οι επιλογές ωστόσο είναι λίγο περιορισμένες, αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι μιλάμε πλέον για ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin.

Οι τιμές είναι σε λογικά πλαίσια, ενώ το μικρό tasting menu (στα 40€) αποτελεί μια πολύ προσγειωμένη πολιτική τιμολόγησης για τις μέρες μας. Αξίζει να δώσετε σημασία στα «πιάτα», που υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σχεδόν στο κάθε ένα. Άλλον είναι φτιαγμένο από μάρμαρο, άλλο από βράχο και άλλο από κομμάτι δέντρου.

Botrini’s, Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, Αθήνα
Τηλ. +30 210 6857323

Άλλες προτάσεις