Δελφίνια - T:U Events

Ψαροταβέρνα

Δελφίνια

 

Σαμοθράκη

Ψαροταβέρνα
Παλαιάπολη, Σαμοθράκη
3.5 QvP
Βαθμολογία

Η Σαμοθράκη αν και δεν φημίζεται για τους αστακούς της, υπάρχει το σημείο της…»Umami» αστακομακαρονάδας!

Σε πολύ εύκολο σημείο,  στην Παλαιάπολη Σαμοθράκης, επάνω στο δρόμο με κατεύθυνση προς τους Κήπους θα βρείτε τα Δελφίνια. Ένα μικρό ταβερνάκι στην αυλή. Έχει μια επιλογή σε μεζέδες όπως χταποδοκεφτέδες και μέλενες στην άλμη αλλά όλα αυτά μέχρι να έρθει το κυρίως, δηλαδή ο λόγος που θα κάνετε την επίσκεψη εκεί. Η αστακομακαρονάδα.

Οι εκδοχές που έχω δοκιμάσει αστακομακαρονάδα είναι πολλές. Η «original» έκδοση είναι πάρα πολύ απλή με φρέσκια ντομάτα κρεμμυδάκι φρέσκο και τον αστακό, με τα μακαρόνια να έχουν βράσει στο ζουμί του.

*Extra tip: το κέλυφος και τα κόκαλα του τσιγαρίζονται πρώτα στο τηγάνι και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για να γίνει το ζουμί που θα βράσουν τα μακαρόνια.

Η συγκεκριμένη μακαρονάδα λοιπόν είναι λίγο πιο «φορτωμένη», πιο Ελληνική! Τα μακαρόνια είναι σωστά βρασμένα με το ζουμί να έχει την πέμπτη αίσθηση του ουμάμι σε ανεβασμένο επίπεδο. Είναι ζουμερή, νόστιμη με υπόγλυκη αίσθηση, ελαφρώς κρεμώδη (παρουσία γαλακτοκομικού στοιχείου). Δεν αποκλείεται να πιάσετε τον εαυτό σας να θέλει να βουτήξει στο ζουμί!

Ο αστακός φρέσκος, νόστιμος και μαλακός. Όλη του η νοστιμιά έχει πια μεταφερθεί στα μακαρόνια. Η πιατέλα είναι αρκετά μεγάλη και χορταστική, εξαρτάται βέβαια και πόσο μεγάλο αστακό θα επιλέξετε.

Δελφίνια, Παλαιάπολη, Σαμοθράκη, +30 25510 41619

Άλλες προτάσεις