Ελιά Λεμόνι (στο κέντρο) - T:U Events

Ελληνική κουζίνα/ Μαγειρευτά

Ελιά Λεμόνι (στο κέντρο)

 

Θεσσαλονίκη

Ελληνική κουζίνα/ Μαγειρευτά
Βαλαωρίτου, Θεσσαλονίκη
5 QvP
Βαθμολογία

Εντυπωσιάστηκα, χόρτασε το μάτι, χαμογέλασα και αναρωτήθηκα… Πλήρωσα;

Ελιά λεμόνι (στο κέντρο) στη Βαλαωρίτου, κρυμμένο στα στενάκια. Πολλοί θα πείτε καλά τώρα το ανακάλυψες ρε μεγάλε; Αν και δεν έχει πολύ καιρό το συγκεκριμένο μαγαζί, ναι τώρα το δοκίμασα και σας το δίνω. Εσείς που το γνωρίζετε, ξέρετε καλά τι εννοώ. Για αυτούς που δεν το γνωρίζουν, ήρθε η ώρα να πάρετε μια ιδέα από φτηνό και καλό!

Δύσκολα θα το βρείτε άδειο, παρότι αρκετά μεγάλος χώρος. Άνετα, ένα τόσο προσεγμένο περιβάλλον θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα γαστρονομικό σημείο. Έτσι και έγινε. Φιλικό και φιλόξενο με προσωπικό που κοιτάει με την άκρη του ματιού του τι παίζει στη σάλα. Στο βάθος θα βρείτε τη βιτρίνα με τα μαγειρευτά ημέρας με φόντο τις σούβλες και τον ξυλόφουρνο.

Παρότι οι δοκιμές μου σε ποικιλία δεν ήταν πολλές, δοκίμασα βασικά πράγματα όπως πίτα στον ξυλόφουρνο και πολίτικο στη σούβλα. Τα toppings στις χειροποίητες πίτες/ψωμιά είναι αρκετά και το ψήσιμο του πολίτικου ήταν όπως έπρεπε με την υγρασία του χωρίς να έχει στεγνώσει. Νόστιμο.

Οι επιλογές αρκετές στο φαγητό. Όσο για το κρασί είναι μεν λιγότερες αλλά η τιμολόγηση τους ακολουθεί αυτή του φαγητού. Δηλαδή άριστη. Η σχέση ποιότητας τιμής παραπάνω με την βαθμολογία 5 δεν είναι τυχαία. Πιστέψτε με. Δε μπορώ να φέρω κανένα άλλο κατάστημα στη μνήμη μου που να συνδυάζει τον χώρο, το σέρβις, τα κρασιά, την ποιότητα και τις τιμές.

Έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους μάγκες που το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν με αυτά τα δεδομένα. Πολλούς έχω ακούσει να λένε για πτώσεις τιμών λόγο των περιστάσεων κτλ αλλά στο τέλος καταλήγουν είτε σε κακή ποιότητα είτε στην «κλασική τιμολόγηση». Το εστιατόριο ελιά λεμόνι απέδειξε πως η χαμηλή τιμή δεν πάει αναλογικά με την ποιότητα. Εύγε!

Ελιά Λεμόνι (στο κέντρο), Καποδιστρίου 9, Θεσσαλονίκη
Τηλ. +30 2310 515881

Άλλες προτάσεις