
Η γευστική μου δοκιμή έγινε το 2013 (όταν το Funky Gourmet είχε το 1ο του αστέρι Michelin).
Το Funky gourmet κατέχει πλέον 2 αστέρια Michelin (2015). Ο λόγος που δεν παραθέτω περισσότερες πληροφορίες είναι καθαρά διότι δεν κατάφερε να με κερδίσει με κάτι καινούριο/καινοτόμο. Κάτι που δεν είχα δει (όταν το επισκέφτηκα) σε ανάλογο εστιατόριο του εξωτερικού. Γνωρίζω την υπέρ-λεπτομεριακή δουλεία που γίνεται στην κουζίνα και δεν αμφισβητώ καθόλου τον κόπο που χρειάζεται για να παραχθούν τέτοιου επιπέδου πιάτα.
Ωστόσο, οφείλω άλλη μια επίσκεψη και ελπίζω να δοκιμάσω νέα πιάτα με ουσία και γεύση.
Η πρόχειρη ανάλυση μου στα πιάτα του Funky Gourmet:
Μικρο μενού
– 1 πιάτο με 3 κοκτέιλ φαγώσιμα: Ουδέτερο
– 2 πιάτο Μαστίχα: κροκέτα πολύ γαλακτερή, gel γεμάτη γεύση
-3 πιάτο: κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι σούσι. Πάρα πολύ απλό από γεύσεις, καθόλου παιχνίδι
-4 πιάτο: σαλάτα λαχανικών με βινεγκρέτ φουντούκι. Απλή, με καλά μαριναρισμένα (κάποια υλικά). Όπλο.
– 5 πιάτο: βυθός της θάλασσας, χτένι άριστα ψημένο με αφρό τζίντζερ και άμμο από φρυγανιά μαριναρισμένη με μαϊντανό. Νόστιμο
– 6 πιάτο: ταρτάρ με ξηρό πάγο άρωμα κάρβουνο και τσιπς πατάτας πολύ κάλο ταρταρ, ωραίος ο καπνός από κάρβουνο
– 7 πιάτο: χωριάτικη σαλάτα σε γρανίτα. Εντυπωσιακή συμπύκνωση σε άχρωμο πάγο. Πολύ εύγευστο.
– 8 πιάτο: burger με σως ταρτάρ, πάρα πολύ νόστιμο
– 9 πιάτο: γιουβέτσι με κρεμά παρμεζάνας. Νόστιμο άλλα χωρίς παιχνίδι η φαντασία. Στεγνό το κριθάρι. Μέτριο.
-10 πιάτο: φύλλο λεμόνι από τζέλ και μίνι κρεμά κ ξύσμα λεμόνι.
-11 πιάτο: χαλβάς σε σφαίρα. Εντελώς άγευστο.
– 12 πιάτο: ultra violet διάφορες γεύσεις άλλα άγευστα..