Μοντέρνο Γιαπωνέζικο/ Sushi

Zuma Istanbul

 

Κωνσταντινούπολη

Μοντέρνο Γιαπωνέζικο/ Sushi
Ortakoy
4 QvP
Βαθμολογία

Η αλυσίδα Zuma δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει από την πλήρως ανερχόμενη πόλη που αναζητά τέτοιους γκλάμουρ χώρους με παγκόσμια αναγνώριση. Έχοντας δοκιμάσει στο παρελθόν αρκετές φορές το αντίστοιχο Zuma London, μπορώ να πω πως της Κωνσταντινούπολης με ενθουσίασε περισσότερο.

Το Zuma έχει επιλέξει να εγκατασταθεί σε ένα από τα καλύτερα σημεία που θα μπορούσε να ονειρευτεί κάποιος ιδιοκτήτης εστιατορίου! Επάνω στο Βόσπορο στην περιοχή Ortakoy. Όπως θα δείτε και από κάποιες φωτογραφίες παρακάτω, ο εσωτερικός αλλά και εξωτερικός του χώρος είναι  μαγικός! Μέσα για τον χειμώνα το εστιατόριο έχει 2 επίπεδα και εγώ θα σας πρότεινα τον κάτω όροφο που είναι πιο κοντά στο Βόσπορο και το καλύτερο είναι η open kitchen. Θα βλέπετε μπροστά στα μάτια σας να ετοιμάζονται τα sushi, αλλά και τα υπόλοιπα πιάτα με βάση την Ιαπωνική fusion κουζίνα.

Το Zuma ποτέ δεν είναι φτηνό εστιατόριο, όπως και τα περισσότερα luxury sushi restaurants. Έχοντας δοκιμάσει αρκετά του ίδιου ύφους και τιμολόγησης, το συγκεκριμένο με έπεισε από εικόνα, γεύση και περιβάλλον. Οι γέυσεις δε ξεπερνούν και άλλα του ίδιου επιπέδου, ακόμη και το αδερφάκι του Zuma στο Λονδίνο.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε Tuna tataki και το crispy mayonnaise squid αν είναι διαθέσιμα!

Τα πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι αρκετά, αλλά τα κρασιά δυστυχώς όχι και τόσο και μάλιστα απλησίαστα σε τιμή. Η σχέση ποιότητας – τιμής (QvP) στα κρασιά είναι κακή, εδώ όμως πρέπει να λάβουμε και υπ’οψιν μας την υπερβολικά υψηλή φορολογία στο αλκοόλ που έχει η Τουρκία.

Καλό θα είναι να κάνετε κράτηση, ιδίως για τις ημέρες Παρασκευή & Σαββατοκύριακο.

Zuma Istanbul, Salhane Sok. No: 7 Ortakoy, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Τηλ. +90 212 236 22 96

Άλλες προτάσεις