Λεύκες - T:U Events

Ταβέρνα για κρέας

Λεύκες

 

Αλεξανδρούπολη

Ταβέρνα για κρέας
Αλεξανδρουπολη
3.5 QvP
Βαθμολογία

«Όταν ο Κρητικός περπάτησε…στο δρόμο με τις Λεύκες»

Άμα ο Κρητικός είναι κουζουλός και εκτός έδρας δεν εγκλιματίζεται… Απλά περιορίζεται στον χώρο του και «κουζουλαίνει» όποιον περάσει το κατώφλι του.

Οι Λεύκες είναι μια περίπτωση από τις λίγες. Μια απλή ταβέρνα, με απλά πιάτα, ωστόσο νόστιμα με μια σχέση ποιότητας τιμής άριστη. Αυτό που καταφέρνει πέραν του να δημιουργεί ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, είναι απλά να αναδεικνύει τις βασικές γεύσεις της πρώτης ύλης με ελάχιστη παρέμβαση. Φυσικά δε θα κρύψω την αδυναμία μου στο ψήσιμο, που με κέρδισε με το rare φιλέτο, φυσικά κατά παραγγελία. Σπάνια θα βρείτε κάτι παρόμοιο στην πόλη όσον αφορά το ψήσιμο και το πάχος. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι ανάλογο σε ψήσιμο, ζητήστε να παραλείψουν την ρίγανη και να σας φέρουν το κατάλληλο αλάτι (fleur de sel ή Ιμαλαΐων). Τα πράγματα θα ήταν φυσικά καλύτερα αν μπορούσαμε να έχουμε κρέατα ωρίμασης (air dried) στον χασάπη της γειτονιάς. Τότε θα πετούσα στα σύννεφα, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο…

Το κρασί εδώ δεν θα είναι προτεραιότητα σας, μιας και σερβίρεται μόνο από ασκό… Δυστυχώς εμφιαλωμένο δεν υπάρχει, αλλά δε σας πάει η καρδιά να «ρίξετε κάρτα». Η ρακί ίσως είναι η κατάλληλη επιλογή για να πυροδοτήσει την παρέα. Το χειροποίητο απάκι ζουμερό με σωστό κάπνισμα και ο παστουρμάς ανερχόμενος. Το γεμιστό μπιφτέκι έτοιμο να εκραγεί, δεν είναι στεγνό και είναι superstar εδώ και καιρό.

Πάμε στις υποσημειώσεις… Οι Λεύκες δεν λειτουργούν όπως οι περισσότερες ταβέρνες, όσον αφορά τα ωράρια. Μεσημέρια και Κυριακές κλειστά.  Τα δε βράδια  που λειτουργεί (εκτός απροόπτου), το ωράριο της κουζίνας είναι 20.00 – 23.30. Αν θέλετε να πιάσετε τραπέζι μην κάνετε τον κόπο να καλέσετε για κράτηση… Απλά να είστε εκεί στις 20.00 (ακριβώς…) γιατί στις 20.15 πιθανότατα να μη βρείτε τίποτα. Το Ευρωπαϊκό αυτό, αυστηρό σύστημα ίσως να μην ταιριάζει ιδιαίτερα σε μια ταβέρνα, αλλά βάλτε το στη λίστα με τα λοιπά σουρεάλ & αξιοπερίεργα.
Αφού λοιπόν καταφέρετε να καθίσετε, δε θα μετανιώσετε. Αφήστε τον Στέλιο (τον Κρητικό που λέγαμε) να κάνει παιχνίδι και αν είστε αρκετά τυχεροί μπορεί να πετύχετε καμιά παρέα με κιθάρες και μπουζούκια σε live εκτός προγράμματος. Άλλωστε, όπως θα παρατηρήσετε και σε μια από τις ατάκες… «Έχει ο θεός».

Ταβέρνα Λεύκες, Τραπεζούντος 2 & Ανδρονίκου, Αλεξανδρούπολη
Τηλ. +30 25510 22418 (Όχι ότι θα το χρειαστειτε!)

Άλλες προτάσεις