Διεθνή/ Ιταλική/ Σέρβικη

Lorenzo & Kakalamba

 

Βελιγράδι

Διεθνή/ Ιταλική/ Σέρβικη
Βελιγράδι, Σόφια
3.5 QvP
Βαθμολογία
Αρνιά “κρεμασμένα ανάποδα”, καρέκλες με σχήμα γυμνών οπίσθιων, κάθε τραπέζι διαφορετικό. Αγάλματα, στολίδια, σπαθιά και… μια πραγματική (!) γυναίκα ντυμένη αγιοβασιλίτσα, ξαπλωμένη στο πατάρι να διαβάζει ένα βιβλίο.
Κάπως έτσι ήταν η υποδοχή του σίγουρα εκκεντρικού – κιτς και πολύ σουρεάλ εστιατορίου Lorenzo Kakalamba στο Βελιγράδι, που το στολίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο.
Όπως θα καταλάβετε και από τις παρακάτω εικόνες, περισσότερο υλικό συγκέντρωσα από τον χώρο, παρά από τα πιάτα.
Όσο ιδιαίτερο και αν σας φαίνεται το εστιατόριο, μαζί με κάποια στολίσματα πιάτων που θυμίζουν το 2000 (βλέπε «ζωγραφιά» κρέμας βαλσαμικού), η ουσία και φυσικά γεύση σε ότι δοκίμασα ήταν άρτια.
Τα πήλινα πιατάκια με την δική τους εκδοχή για σούπα Γκούλας αλλά και η σούπερ τραγανή κρούστα δέρματος στο χοιρινό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως βάση σε canape για βάρβαρους ουρανίσκους που αναζητούν δημιουργική country κουζίνα.
Από έναν κιτς κατάλογο με περίπου 200 επιλογές (!!), σχεδιάκια, σφραγίδες και πιστόλια 007 στο steak tartare, σίγουρα δεν θα περίμενα να δοκιμάσω μια τόσο νόστιμη και άριστα ψημένη ταλιάτα μόσχου (είπαμε ξεχνάμε το στήσιμο του πιάτου με το βαλσαμικό!).
Το service ήταν άψογο, φιλικό και τέτοιο που θα ήθελε ο κάθε επισκέπτης να αντιμετωπίζει σε μια ξένη  χώρα. Η λίστα κρασιών δεν είχε (παραδόξως) πολλές επιλογές, ωστόσο εγώ στάθηκα στις ετικέτες του Σέρβικου αμπελώνα και ενθουσιάστηκα με την επιλογή μου “Virtus» της Γαλλικής ποικιλίας Marselan (διασταύρωση Cabernet Sauvignon – Grenace).
Στο εστιατόριο Lorenzo Kakalamba θα πρότεινα να κάνετε μια επίσκεψη αν ποτέ βρεθείτε στο Βελιγράδι. Θα κάνετε την πλάκα σας και φυσικά θα φάτε καλά. Προτείνω (όπως πάντα) παραδοσιακά πιάτα και τοπικά κρασιά. Οι τιμές είναι σχετικά φυσιολογικές.
Δείτε παρακάτω τις εικόνες με τις περιγραφές:
Lorenzo & Kakalamba,  Cvijićeva 110, Βελιγράδι, Σερβία
Τηλ. +381 11 3295351

Άλλες προτάσεις