Μαριγούλα - T:U Events

Γαστρο-Ταβέρνα

Μαριγούλα

 

Χαλκιδική

Γαστρο-Ταβέρνα
Πολύγυρος, Χαλκιδική
4.5 QvP
Βαθμολογία
UPDATED 1/11/2015

Η γαστρονομική αποκάλυψη του Βορρά βρίσκεται στον Πολύγυρο (Χαλκιδικής), δεν το πιάνει το μάτι σου και δεν φέρει καν πινακίδα με τη ονομασία του.
Δεν πιστεύω να βλέπετε συχνά σε «μαγειρείο» να σας σερβίρει τηγανιτές ελιές τουρσί γεμιστές με σύγκλινο Μάνης και σπάνια πιπέρια και αλάτια του κόσμου για να συμπληρώσετε στο γεύμα σας!

Η Μαριγούλα είναι ο ορισμός της αναζήτησης του Touratzis Umami. Δηλαδή, ο εντοπισμός γαστρονομικών διαμαντιών, στα πιο απίθανα μέρη. Το συγκεκριμένο κατάστημα δηλώνεται ως οινομαγειρείο. Πέραν κάθε υποψίας λοιπόν, αν τύχει να είσαι περαστικός και καθίσεις να τσιμπήσεις κάτι, το μόνο σίγουρο είναι να πεις ότι «Κάτι δεν πάει καλά!». Βέβαια θα πρότεινα ανεπιφύλακτα ένα μικρό road trip με σκόπο καθαρά γαστρονομικό, ως τον Πολύγυρο.

Ο Σοφοκλής μοναδική μορφή και ψυχή του καταστήματος, να δένει άριστα στο surreal αυτό κλίμα και να χαίρεσαι να τον ακούς να περιγράφει τα πιάτα του σεφ. Έτσι ερχόμαστε στον ταλαντούχο Σάκη Ανδριτσόπουλο, που σφραγίζει την ήρεμη δύναμη της γαστρονομικής δημιουργίας. Ο χώρος μικρός, που θυμίζει ταβερνάκι. Το κατάστημα είναι παλιό μαγειρείο της μητέρας του ιδιοκτήτη και η ανοιχτή κουζίνα δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού χώρου. Το service παίρνει άριστα με χαμόγελο, εξυπηρέτηση και σχολαστική ενημέρωση των προϊόντων που θα ζήλευαν αρκετά wannabe γκουρμέ εστιατόρια… Εδώ να συμπληρώσω το άριστο service στο κρασί, διαβασμένο και με προσοχή στην λεπτομέρεια.

Λίστες γενικά δεν υπάρχουν (φαγητό, κρασί) και πάλι καλά γιατί αν δεν ζήσετε την εμπειρία της περιγραφής του Σοφοκλή, χάνετε κομμάτι της μαγείας! Πέραν αυτού βέβαια, το φαγητό κάθε μέρα είναι διαφορετικό και σχεδόν ποτέ δε θα δοκιμάσετε τα ίδια πράγματα. (Αυτό ισχύει σε ενημέρωση του εστιατορίου ότι θα θέλατε ένα ανάλογο γαστρονομικό γεύμα). Σε διπλανά τραπέζια πολύ πιθανών να δείτε πιο κλασσικά πιάτα ταβέρνας. Όσο για το κρασί, επιλογές υπάρχουν ένα κλικ παραπάνω από τις βασικές μιας ταβέρνας. Φυσικά, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον συντηρητή για την επιλογή σας. Αλλιώς το αφήνετε και αυτό στην κρίση του Σοφοκλή.

Μια μικρή απόδραση από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από οποιοδήποτε μέρος της Β. Ελλάδας, είμαι σίγουρος πως θα σας δικαιώσει. Πράγματι το θεωρώ μια γαστρονομική αποκάλυψη, αφού από τον Έβρο ως τη Θεσσαλονίκη, δύσκολα θα βρείτε κάτι παρόμοιο. Δεν είναι μόνο η παρουσίαση και η πολυπλοκότητα κάποιων υλικών που ίσως πιστέψουν κάποιοι. Η τεχνική αλλά και η φαντασία που διαθέτει ο Σάκης σε εκπλήσσει πλήρως σε όλα τα επίπεδα, συνδυαστικά με τον Σοφοκλή, το αποτέλεσμα σβήνει τα χιλιόμετρα που έκανες για να το βρεις!

Πέραν των πιάτων που δοκίμασα αναφέρω και άλλα που περάσαν από τα τραπέζια του μαγειρείου, όπως καρότο γεμιστό με τραχανά και κιμά, πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές και πέστο αντσούγιας κτλ.

Εδώ λοιπόν κλείνω, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις μου για το σουρεάλ αυτό μαγειρείο. Αφήνω τις εικόνες με τις περιγραφές να μιλήσουν μόνες τους… Πάμε!Οινομαγειρείον

Μαριγούλα, Πολύγυρος Χαλκιδικής (πίσω από τη Νομαρχία)
Tel. +30 23710 23171

Άλλες προτάσεις