Μαρίνα - T:U Events

Θαλασσινά/ Ψαρι/ Δημιουργική Κουζίνα

Μαρίνα

 

Χαλκιδική

Θαλασσινά/ Ψαρι/ Δημιουργική Κουζίνα
ΠΟΤΙΔΑΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
4.5 QvP
Βαθμολογία

Η μαγειρική όπως και άλλες τέχνες, για να ξεπεράσει το όριο της τροφής και να προαχθεί στην κατηγορία της Γαστρονομίας, θέλει αρχικά αγάπη. Ξεκινώντας με αυτή την βάση λοιπόν, η Μαρίνα μετρά αρκετά χρόνια στο βιογραφικό της ως μια γνωστή ταβέρνα για ψάρι. Εδώ όμως πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή που θα την κάνει να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες. Ο ιδιοκτήτης κ. Κωσταντίνος Κανακάρης είναι η ψυχή του εστιατορίου. Όσα χρόνια τον θυμάμαι, η εμμονή του στην πρώτη ύλη της θάλασσας είναι αξιοσημείωτη και τον κάνει να ξεχωρίζει από πολλούς επαγγελματίες του χώρου.

Η τέχνη της απλότητας δεν είναι απλή. Στην περίπτωση της Μαρίνας, η απλότητα έρχεται από την εύρεση και έπειτα ανάδειξη της πρώτης ύλης. Όταν ιδίως αυτή είναι τα θαλασσινά, τότε τα πράγματα είναι πιο αυστηρά. Δυστυχώς το εστιατόριο είχα να το επισκεφτώ περίπου 3 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα κάποια πράγματα άλλαξαν και αυτά προς το καλύτερο. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, το πρώτο όνομα που ερχόταν στο μυαλό μου όταν πρότεινα εστιατόριο για ψάρι στην καλύτερη έκδοση του, ήταν η Μαρίνα. Με διαφορά. Ο λόγος; Τα φρεσκότατα ψάρια, το άριστο ψήσιμο και οι πολύ ψαγμένοι ψαρομεζέδες που συλλέγει.

Αυτό που άλλαξε λοιπόν μέσα σε αυτό το διάστημα είναι η προσθήκη του δημιουργικού στοιχείου με κάποιες μοντέρνες πινελιές στα πιάτα. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον επαγγελματία που θέλει να εξελίσσεται, κρατώντας πάντα σταθερή την ποιότητα της αρχικής του αυθεντίας. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, η συνταγή και πάλι πέτυχε. Είναι πάντα σημαντικό σε τέτοιους χώρους να εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για μια «γευστική ξενάγηση» από τον οικοδεσπότη, ώστε να δοκιμάσεις τα πιο «περίεργα» πιάτα ή τις προτάσεις ημέρας.

Η εμπειρία της όλης επίσκεψης στην Μαρίνα είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο πραγματικής ψαροφαγίας και seafood-porn. Το service εκπαιδευμένο σε σοβαρά στάνταρτ και η λίστα κρασιών ικανοποιητική με ενδιαφέρουσες επιλογές από Ελληνικό και ξένο αμπελώνα, πέραν των γνωστών εμπορικών ετικετών. Οι τιμές των κρασιών, είναι σωστές και δεν θα σας περιορίσουν να επιλέξετε βάση της τιμής, αλλά της διάθεσης και του συνδυασμού με το πιάτο σας. Τέλος, ο χώρος ζεστός, ευρύχωρος και ξεκούραστος, όπως ακριβώς θα τον χρειαζόσασταν για να ολοκληρωθεί η εμπειρία σας.

Μαρίνα, Ποτίδαια, Χαλκιδική
Τηλ. +30 23730 41570 

Άλλες προτάσεις