Μεσογειακή/ Ανατολιτική/ Cocktails

Meze Mazi

 

Σύρος

Μεσογειακή/ Ανατολιτική/ Cocktails
Ερμούπολη, Σύρος
3.5 QvP
Βαθμολογία

Μέσα σε μια πανέμορφη αυλή που μόνο καλή διάθεση μπορεί να σου φέρει, θα βρείτε το Μεζέ Μαζί. Φίλοι ντόπιοι με καθοδήγησαν εκεί και ήταν άλλη μία ευχάριστη γευστική έκπληξη στο νησί της Σύρου.

Γεύσεις διάφορες, που στη διάρκεια του γεύματος έπιανα τον εαυτό μου να προσπαθώ να αποδώσω προέλευση. Η αλήθεια είναι ότι οι γεύσεις και οι πινελιές Ανατολίτικου χαρακτήρα με αρκετά νησιώτικα στοιχεία κυριάρχησαν. Σαν νησί «προσφυγικό» η Σύρος είναι λογικό να έχει αρκετές επιρροές στη γαστρονομία της. Έτσι, το Μαρόκο, η Κέρκυρα, η Σύρος, το Αλγέρι και η Κωνσταντινούπολη αντάμωσαν στην Ethnic ίσως, κουζίνα του Μεζέ Μαζί.

Το service εξυπηρετικό και το cocktail bar ήταν υπεύθυνο για τη συνοδεία των πιάτων μας. Σας προτείνω να δοκιμάσετε τις δροσερές επιλογές του bartender, αν θέλετε κάτι διαφορετικό από το κρασί. Η βάση στις επιλογές μας ήταν το κρέας, ωστόσο και τα ψαρικά πιάτα έδειχναν καλή εικόνα.

Με έκπληξη ενημερώθηκα στο τέλος του γεύματος ότι το εστιατόριο λειτουργούσε για πρώτη χρονιά (ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014). Αυτό με προλαβαίνει ώστε να μην αναφέρω ατέλειες, μιας και τα περιθώρια βελτίωσης είναι στο δρόμο τους. Η υπεύθυνη κυρία στην κουζίνα καλή γνώστης και χειριστής των μπαχαρικών, δίνει τις δικές της νότες στις γεύσεις.

Όσο για τους λάτρεις της τέχνης, στη διπλανή πόρτα από το εστιατόριο λειτουργεί έκθεση έργων τέχνης.

Το ξεκίνημα λοιπόν του Μεζέ Μαζί είναι ενδιαφέρον και έτσι κέρδισε τη θέση του στο TU!

Meze Mazi, Λεωτσάκου 2, Ερμούπολη, Σύρος
Τηλ.+30 22 810 888 11

Άλλες προτάσεις