Mia Feta - T:U Events

Δημιουργικό/ Gourmet/ Streetfood

Mia Feta

 

Θεσσαλονίκη

Δημιουργικό/ Gourmet/ Streetfood
Κέντρο, Θεσσαλονίκη
4.5 QvP
Βαθμολογία

Μόνο από τον τίτλο της κατηγορίας της Mia Feta, καταλαβαίνετε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Πως μπορεί να σταθεί το Δημιουργικό και Gourmet στην ίδια γραμμή με το street food? Κάπου εδώ έρχεται η Feta να σας απαντήσει.
Μια προσθήκη στην must taste λίστα της Θεσσαλονίκης που άνοιξε στην πόλη το 2013.  Στο κέντρο, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για hop in – grab a bite στο ξύλινο μπαρ, για να πάρετε μια ανάσα από Ελληνικές, φυσικές γαστρονομικές  γεύσεις.

Η φιλοσοφία ξεκινάει από μια οικογένεια (Κουρέλλας ΑΕ) με γνώση και ιστορία στα γαλακτοκομικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης τα Γρεβενά. Το concept είναι αρκετά έξυπνο και πρωτότυπο θα έλεγα. Μπορείς είτε να κάνεις τις αγορές σου για take away, αλλά όπως λένε και οι ίδιοι: » Ότι πωλείται, σερβίρεται!«.  Αυτό σημαίνει ότι τα γηγενή αυτά προϊόντα τα έχουν δουλέψει και μάλιστα τόσο καλά ώστε να βγάζουν πιάτα επί τόπου στο μπαρ που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Την φέτα όπως δεν την έχετε ξαναδεί…

Φέτα σε αφρό, φέτα με τρούφα, φέτα panna cotta, σφαίρες φέτας με ελιά/τρούφα/πιπεριά και πολλές άλλες εκδοχές. Το καλύτερο της υπόθεσης είναι όμως ότι δεν βασίζονται στο θεαθήναι ή μια άνοστη πρωτοτυπία, όπως έχω δει αρκετές φορές. Ότι δοκίμασα είχε βάση, γεύση και λόγο ύπαρξης ώστε να γράψω για αυτό.

Umami προτάσεις:

  • Σούπα (βελουτέ) αγγουριού με σαντιγί γιαουρτιού, χταπόδι με τόνο και κροστίνι σκόρδου!
  • Τα ραβιόλι γεμιστά με βασιλικά μανιτάρια, μυρωδικά και αφρό φέτας
  • Ταρτουφέτα

Όλα αυτά καλά, αλλά με τη σχέση ποιότητας τιμής τι γίνεται;

Λοιπόν εδώ κοντεύουμε να τερματίσουμε το κοντέρ του QvP, (μετά την πιο πρόσφατη δοκιμή ανέβηκε κατά μισή μονάδα ακόμη) μιας και τα πιάτα δεν αρμόζουν σε ένα απλό street bar με μεζεδάκια, που μπορεί κάποιοι να φανταστούν, αλλά θα μπορούσαν άνετα να σταθούν σε ένα εστιατόριο (Ιταλικού ίσως τύπου) και να τα πληρώνατε 2 αν όχι και 3εις φορές παραπάνω. Για να είμαι ειλικρινής, τα πιάτα και μόνο παίζουν σε ανεβασμένο επίπεδο αλλά κυρίως εύγευστο.

Σχετικά με το κρασί, η Mia Feta διαθέτει μηχάνημα Enomatic που σας επιτρέπει να διαλέξετε κάποιο κρασί που σας αρέσει σε 2 διαφορετικές ποσότητες για ποτήρι. Εκτός αυτού βέβαια έχετε την επιλογή να διαλέξετε ανάμεσα σε ένα ικανοποιητικό αριθμό φιαλών του Ελληνικού αμπελώνα μόνο. Όσο για τις τιμές, παραμένουν μέσα στα ίδια πλαίσια τιμολόγησης και μπορείτε άνετα να πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω… χωρίς να σας πίνει!

Η προσέγγιση που έχει γίνει στην Ελληνική fusion γαστρονομία σε street style επίπεδο, το έχει πετύχει η Mia Feta, και κατά τη γνώμη μου είναι μία πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ύπαρξη στην πόλη. Σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε.

Mia Feta bar  Παύλου Μελά 14, Θεσσαλονίκη
Τηλ. +30 231 022 1120

Άλλες προτάσεις