Ελληνική Γαστρονομία/ Gourmet

Milos Athens

 

Αθήνα

Ελληνική Γαστρονομία/ Gourmet
Hilton, Αθήνα
4 QvP
Βαθμολογία

Ένα όνομα με αρκετή «βαρύτητα» και αναγνωρισιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα αδελφάκια του Milos του θα τα βρείτε  στο Las Vegas, Miami, London, New York, Montreal και το νεότερο στο Λονδίνο. Το εστιατόριο Milos στην Ελλάδα στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Hilton. Μπαίνοντας λοιπόν, θα αντικρίσετε την ψαριέρα του, πράγμα που δε συναντάς συχνά σε ένα εστιατόριο παρόμοιας κλάσης. Το ύφος του εστιατορίου είναι smart & luxury σε ένα μεγάλο μεν χώρο αλλά παράλληλα ζεστό και ευχάριστο.

Η φιλοσοφία της κουζίνας έχει την δύναμη να μεταφέρει  την καθημερινή ελληνική γεύση, χωρίς χυδαιότητες και δυσκολίες στη γεύση, με ελάχιστες fusion απόψεις. Φυσικά η λέξη «καθημερινή» πάει στα υλικά και στις συνταγές και όχι στο επίπεδο ή το ύφος του πιάτου που θα αντικρίσετε. Αυτό ανεβάζει τον πήχη ψηλά και κάνει τον οποιοδήποτε ξένο επισκέπτη, να δοκιμάσει εύκολα μια σεβαστή και αντιπροσωπευτική έκδοση την ελληνικής κουζίνας. Για αυτόν τον λόγο φυσικά το Milos έχει διαπρέψει στο εξωτερικό. Από τις 2 φορές που επισκέφτηκα το εστιατόριο, πρέπει να αναφέρω ότι στάθηκα αρκετά λεπτά μπροστά στην «πασαρέλα» των φρέσκων ψαριών. Κάποια από τα θαλασσινά που είδα εκεί μέσα, μου τράβηξαν την προσοχή. Κυρίως γιατί δε τα βλέπεις κάθε μέρα! Διπλά στρείδια βυθού, χτένια, στρείδια, αστακούς, μεγάλες γυαλιστερές, καραβίδες και πολλά άλλα θαλασσινά πέραν του βασικού επιπέδου. Εάν είναι στη σεζόν και υπάρχουν, δοκιμάστε τις «κατσούλες». Σήμα κατατεθέν (μετά τα φυστίκια) της Αίγινας. Κάτι ψαράκια περίεργα και σπάνια για να τα βρείτε κάπου αλλού. Συνήθως σερβίρονται τηγανιτά.

Όπως καταλάβατε τα θαλασσινά παίζουν ίσως τον πρώτο ρόλο, αλλά το ριζότο δεν πάει πίσω με την εξαιρετική σπυρωτή υφή του, ή εκείνο με το μελάνι σουπιάς που σου φέρνει στιγμιότυπα τέχνης στο νου. Το τηγανιτό κολοκυθάκι έχει εικόνα με άποψη και πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Τραγανό, κομμένο σε ροδέλα και χτισμένο σε πυργάκι puzzle (δείτε φώτο παρακάτω).

Το συγκεκριμένο εστιατόριο επιλέξτε το άφοβα εάν έχετε καλεσμένους από διάφορες χώρες και θέλετε να τους δείξετε την ελληνική γεύση με φινέτσα. Το χταπόδι, το αυγοτάραχο, ο ταραμάς, η φάβα και πολλά μυρωδικά με την ελληνική σφραγίδα θα σας δικαιώσουν.

Το service πολύ καλό και φιλικό. Οι τιμές, είναι αυτές που χαμήλωσαν αισθητά την σχέση ποιότητας-τιμής QvP. Όσον αφορά τις τιμές, είναι σύνηθες, σε εστιατόρια ξενοδοχείων και μάλιστα τέτοιου επιπέδου όπως είναι το Milos, να έχουν αρκετά ψηλά τον πήχη της τιμής. Βέβαια, υπάρχουν και set-menu (lunch η dinner) σε προσιτές τιμές. Η λίστα κρασιών είναι αρκετά εκτενής με Μεσογειακές επιλογές του παλαιού οινικού κόσμου και φυσικά πολλές ετικέτες του Ελληνικού αμπελώνα.

Milos Athens, Βασιλίσης Σοφίας 46, Αθήνα,
Τηλ. +30 210 724 4400

Άλλες προτάσεις