Ναουμίδης - T:U Events

Τοπική κουζίνα/ Θαλασσινά

Ναουμίδης

 

Αγ. Παντελεήμονας

Τοπική κουζίνα/ Θαλασσινά
Λίμνη Βεγορίτιδα, Αγ. Παντελεήμονας

Την οικογένεια Ναουμίδη μάλλον τη γνωρίζουμε οι περισσότεροι, ή όσοι έχει τύχει να έχουμε δοκιμάσει κάποια έκδοση από τις πιπεριές Φλωρίνης που παράγουν.

Εαν λοιπόν βρεθείτε στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, εκεί που είναι και η πανέμορφη λίμνη Βεγορίτιδα αξίζει να κάνετε την στάση σας στο Εστιατόριο Ναουμίδη. Το χειμώνα είναι ανοικτό το εστιατόριο ενώ το καλοκαίρι μαζί με το εστιατόριο λειτουργεί και ο εξωτερικός τους χώρος με πιο καλοκαιρινή διάθεση.

Το σχεδόν ten meters food είναι παρόν με τις δικές τους καλλιέργειες λαχανικών και πιπεριάς. Για το τελευταίο αξίζει να πω δυο λόγια παραπάνω. Τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σίγουρα όλοι τις έχουμε πετύχει σε κάποια ταβέρνα με διάφορες μορφές (στα κάρβουνα, γεμιστή, με λαδόξυδο κτλ). Η οικογένεια Ναουμίδη με την μονάδα επεξεργασίας που διαθέτει, έχει αναγάγει την πιπεριά Φλωρίνης σε άλλο επίπεδο.

Πατέ λιαστής πιπεριάς, πατέ πράσινης πιπεριάς, πατέ φιλετοπιπεριάς, σάλτσα καυτερής πιπεριάς και μουστοπιπεριά είναι κάποιες από τις εκδόσεις που θα τις βρείτε. Σε μια ωραία συσκευασία που εξάγετε στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα για πολλούς «ψαγμένους» συνδυασμούς. Εσείς απλά βάλτε την φαντασία σας.

Η επιχείρηση της οικογένειας όπως καταλάβατε μέχρι τώρα περιβάλλεται από την ξακουστή πιπεριά Φλωρίνης. Έτσι λοιπόν φτάσαμε και στο εστιατόριο. Σε συνδυασμό με όλο αυτό το φόντο που σας έδωσα θα γευματίσετε, μάλλον περισσότερο προς την υδρόβια πλευρά. Προτείνω τις ποταμοκαραβίδες και σίγουρα την ντιζαϊνάτη πιατέλα που περιέχει τα μύδια με λευκή σος κρασιού. Όσο για συνδυασμούς με τις πιπεριές, δε χρειάζεται να πω παραπάνω. Απλά ζητήστε τους.

Update 3/2014

Στην πιο πρόσφατη επίσκεψη μου μπορώ να πω ότι έμεινα έκπληκτος με την γενική εξέλιξη της οικογενείας Ναουμίδη. Θα ξεκινήσω με το ότι έχουν δημιουργήσει 3 επιχειρήσεις μέσα σε ένα μικρό χωριό 800 κατοίκων, τον Αγ. Παντελεήμονα. Εκτός από το εστιατόριο τα νέα τους δημιουργήματα είναι λίγο παρά πέρα, επάνω στη λίμνη πάλι. Ένα μεζεδοπωλείο με πιάτα διαφορετικά από αυτά του γνωστού τους εστιατορίου. Παράλληλα θα βρείτε φυσικά και όλη τη γκάμα προϊόντων με βάση την πιπεριά Φλωρίνης. Πολύ προσεγμένος χώρος, σε άριστο σημείο. Ακριβώς από κάτω από το μεζεδοπωλείο έχουν φτιάξει ένα ζεστό και προσεγμένο cafe που λειτουργεί ως «beach bar» την καλοκαιρινή περίοδο.

Σχετικά με το βασικό τους εστιατόριο, πλέον η κράτηση είναι απαραίτητη, ιδίως αν είναι να πάτε σε μέρες αιχμής. Το QvP έχει ανέβει από την προηγούμενη βαθμολογία μου και το αξίζουν. Το service πολύ γρήγορο (παρότι γεμάτο το εστιατόριο) και οι γεύσεις προσεγμένες. Δοκιμάσαμε σχεδόν τα περισσότερα από τα θαλασσινά πιάτα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος σχεδόν από όλα.

Update 10/2015

Μια χαλαρή επίσκεψη για νέα δοκιμή έγινε τον Οκτώβριο του 2015. Ότι δοκίμασα ήταν νόστιμο για την κατηγορία του και σωστά τιμολογημένο. Θα προτιμούσα μια εκτενέστερη λίστα κρασιών, ιδίως λόγω της περιοχής. Γενικά φαίνεται να αναπτύσσεται το θέμα της εικόνας και παρουσίασης των πιάτων, ώστε να διαφοροποιείται από μια κλασική ταβέρνα. Η τελική γεύση των υλικών δεν θα σας απογοητεύσει και όσο για την τεχνική βαδίζει σε βασικά επίπεδα. Το αναφέρω για να προλάβω γκρίνιες περί κρέμας γάλακτος σε πιάτα ή της ελαφράς υπερβολής κάποιων ζωμών σε ορισμένα πιάτα.

Πάρτε μια εικόνα από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε:

Εστιατόριο Ναουμίδη, Άγιος Παντελεήμονας, Λίμνη Βεγορίτιδα, Φλώρινα
Τηλ. +30 23860 61 238

Άλλες προτάσεις