Ο Μύλος του Κερατά - T:U Events

Παραδοσιακή Τοπική Κουζίνα

Ο Μύλος του Κερατά

 

Χανιά

Παραδοσιακή Τοπική Κουζίνα
Χανιά, Κρήτη
4 QvP
Βαθμολογία

Ένα super star εστιατόριο με μοναδικό διάκοσμο και φυσικά φαγητό. Η ναυαρχίδα του φαγητού είναι η σούβλα τους. Ο άνθρωπος που είναι πίσω από τη σούβλα είναι στην ίδια θέση αρκετές δεκαετίες, αλλά το βασικό είναι ότι το κατέχει πάρα πολύ καλά.

Όλοι μας (τουλάχιστο οι περισσότεροι από εμάς) έχουμε δοκιμάσει σούβλα κάποια στιγμή της ζωής μας. Από τα Βλάχικα στην Βάρη μέχρι το κατσίκι της Σαμοθράκης, η γευστική μας παλέτα αλλά και οι προσδοκίες που έχουμε όταν πάμε για σούβλα είναι πάνω κάτω σε ένα συγκεκριμένο διάγραμμα γεύσης.

Ο μύθος αυτός λοιπόν καταρρίφθηκε στον μύλο του κερατά. Κατσίκι μπορεί να μην έχουνε αλλά αρνί γάλακτος, γουρουνόπουλο, κοντοσούβλι και κοκορέτσι έχουνε και τόσο καλά που ακόμη τα θυμάμαι σαν να τα έχω μπροστά μου, μήνες μετά. Το γουρουνόπουλο πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Η σούβλα θέλει μαστοριά και το κρασί παρέα. Έτσι λοιπόν πάρτε την παρέα σας και επισκεφτείτε τον μύλο, ένα πολύ γνωστό εστιατόριο αλλά αξίζει τη φήμη του, σας το υπόσχομαι. Πέραν της σούβλας, θα βρείτε και κάποια πιο πειραγμένα πιάτα, όπως το ψαρονέφρι με στάκα, για ορεκτικά καλιτσούνια, πίτες  και φυσικά τους παραδοσιακούς χοχλιούς. Κάτι που επίσης θυμάμαι είναι μια τριλογία από λουκάνικα(!).

Όσον αφορά το χώρο, δε νομίζω να βρείτε κάτι παρόμοιο σε κάποιο άλλο μέρος. Δημιουργίες με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αντικαθίστανται καθημερινά.

Η λίστα με τα κρασιά θα σας καλύψει ως ένα βασικό επίπεδο με ελληνικό αμπελώνα, από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Άλλες προτάσεις