Οινοποιειο: Castello Banfi - T:U Events

Οινοποιειο: Castello Banfi

 

Ιταλία

Castello Banfi, ένα όνομα συνώνυμο μιας οινικής αυτοκρατορίας στην Ιταλία και όχι μόνο. Φτάνοντας στον επιβλητικό πύργο στην Τοσκάνη, θα διασχίσετε αρκετά χιλιόμετρα με αμπέλια που φέρουν την πινακίδα της οικογένειας Banfi. Ως λάτρης των μεσαιωνικών κάστρων, φυσικά το θέαμα του καστέλου, ήταν ένα μεγάλο χαμόγελο για εμένα.

Το καστέλο Μπάνφι εκτός από οινοποιείο είναι ένας πολυχώρος με εστιατόρια, wine shops, μουσείο γυαλιού, αίθουσα γευσιγνωσίας κτλ. Εγώ φυσικά δε θα μπορούσα να παραλείψω το εστιατόριο La Taverna που μόνο σε ταβέρνα δεν ταιριάζει η εικόνα που παρουσιάζει στα πιάτα του. Βρίσκεται στο ίδιο μεσαιωνικό συγκρότημα Poggio alleMura (με το ίδιο όνομα υπάρχει ετικέτα κρασιού του Castello Banfi και είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ετικέτες τους). Όσο για το φαγητό του εστιατορίου, ήταν ένα πολύ έξυπνο και σωστό πάντρεμα της gourmet εικόνας, με βάση την μεστή καρδιά της νόστιμης Ιταλικής κουζίνας. Αυτή θεωρώ προσωπικά πως είναι η καλύτερη προσομοίωση στην ανάδειξη μιας τοπικής κουζίνας. Δηλαδή, η μόδα της εικόνας σε συνδυασμό με τη φαντασία του κάθε σεφ, ενώ στο φόντο η γεύση πηγάζει στα γηγενή προϊόντα της περιοχής μαγειρεμένα σε ένα σπιτικό μοτίβο.

Όσον αφορά το κατάστημα πώλησης κρασιών και όχι μόνο, θα βρείτε πέραν του Banfi και κρασιά από συνεργασίες/ιδιοκτησίες του κτήματος και σε άλλες χώρες.

Tip: Μη χάσετε την αγορά της φιάλης Emiliana – Coyam (πολυποικιλιακό ερυθρό από Colchagua valley, Χιλή). Άριστο με άψογη σχέση ποιότητας – τιμής (QvP).
Τις ευχαριστίες μου στον οινικό μου μέντορα Αντώνη που το πρότεινε.

Θεωρώ πως το συγκεκριμένο οινοποιείο είναι μια γενικότερη εμπειρία που θα καλύψει αρκετές αναζητήσεις σας, στους δρόμους κρασιού της Τοσκάνης.

Banfi, Poggio alle Mura, Montalcino (Siena), Italy
Τηλ. +39 0577 840111

Άλλες προτάσεις