Παπαϊωάννου - T:U Events

Ψαροταβέρνα

Παπαϊωάννου

 

Πειραιάς

Ψαροταβέρνα
ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
1 QvP
Βαθμολογία

Αν και το TU δε συνηθίζει να αναφέρει βαθμολογία κάτω των 2,5 βαθμών, το συγκεκριμένο εστιατόριο πέτυχε να φτάσει στον πάτο του QvP (σχέση ποιότητας τιμής), γιαυτό και αναφέρεται. Το εστιατόριο Παπαϊωάννου είναι γνωστό για ψαροφαγία και είχα ακούσει αρκετά περί «μοναδικότητας» αλλά και ποιότητας του στον κλάδο. Έφτασε λοιπόν και η ημέρα της δοκιμής (Μάρτιος ’15).

Ίσως οι προσδοκίες μου να ήταν περισσότερες από αυτά που είχα ακούσει κατά καιρούς, κυρίως υπερεκτιμημένα. Ο κατάλογος του φαινόταν αρχικά λογικός σε τιμές και τα είδη πάνω κάτω κοντά σε αυτά μιας ψαροταβέρνας. Οι καραβίδες είναι το είδος που θεωρείται πως το συγκεκριμένο εστιατόριο, έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στο μαγείρεμα. Η ψίχα τους στο τηγάνι, έχανε την ζωντάνια της θάλασσας, στη σχάρα το ψήσιμο ήταν σωστό. Η μακαρονάδα νόστιμη αλλά η τιμή της, σε τριψήφιο νούμερο (!) έσβηνε κάθε στοιχείο τιμιότητας QvP.

Χωρίς να αναφέρω περισσότερα, στο συγκεκριμένο εστιατόριο φύγαμε όλοι από το τραπέζι φανερά εκνευρισμένοι, απογοητευμένοι με αισθητή την κοροϊδία ως πελάτες. Οι τιμές καταλόγου δεν είχαν ουδεμία σχέση με την τελική διαμόρφωση της τιμής και φυσικά η ποσότητα (ζυγαριά) ήταν το «τυφλό σημείο» χρέωσης.

Είναι η πρώτη και θέλω να πιστεύω τελευταία φορά που σχολιάζω την κάκιστη σχέση ποιότητας-τιμής σε ένα εστιατόριο. Όσο για την ποιότητα του φαγητού, ήταν απλά καλή και σίγουρα δε θα ήταν ποτέ στις πρώτες ψαρο-επιλογές του TU.

Όσο για το service, σε καλά επίπεδα αν εξαιρέσουμε την κάκιστη διαχείριση του υπεύθυνου για τον λογαριασμό μας. Να προσθέσω ότι στην παρέα μου ήταν άτομα που επισκεπτόταν τη συγκεκριμένη ταβέρνα αρκετά χρόνια και οι τιμές αυτές ήταν πρωτοφανής για όλους. Κάπως έτσι η ταβέρνα αυτή έχασε αρκετούς πελάτες και μάλιστα φανατικούς, χαλώντας ταυτόχρονα τη διάθεση μας.

Η λίστα κρασιών με πολλές ελλείψεις σε stock, αφού σχεδόν τα μισά που αναγράφονταν δεν υπήρχαν.

Παπαϊωάννου, Μικρολίμανο, Πειραιάς, Αθήνα

Άλλες προτάσεις