Χωριάτικη/ Fusion (World's 50, 2011)

Pollen Street Social

 

Λονδίνο

Χωριάτικη/ Fusion (World's 50, 2011)
Oxford Circus
4 QvP
Βαθμολογία

Μια ευχάριστη νότα. Κάπως έτσι θα χαρακτήριζα το Pollen Street Social του Jason Atherton. Ένα εστιατόριο στο κέντρο του Λονδίνου, λίγο πίσω από την Regent street, με πολύ ζεστή, φιλική και «loud» ατμόσφαιρα. Ένα εστιατόριο που θα πάτε για να περάσετε όμορφα και φυσικά να φάτε καλά. Το Pollen street υπήρξε μέσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου το 2011. Όχι άδικα, αφού τα χρυσά χέρια του νεαρού Atherton τον έχουν αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα στα τέλη 2013 ο Jason Atherton κέρδισε το Time Out’s top fine dining award.

Πιάτα ευφάνταστα, γεύσεις γεμάτες και παρουσία παιχνιδιάρικη. Υλικά επιλεγμένα χωρίς περιορισμό τοποθεσίας. Ο σεφ διαλέγει και αναδεικνύει ότι περνάει από την κουζίνα του, με τον δικό του τρόπο. Η χωριάτικη (country) κουζίνα ίσως είναι πιο κοντά στην περιγραφή κουζίνας και υλικών. Αρκετά fusion με ελάχιστα μοριακά στοιχεία. Το σίγουρο είναι ότι θα φάτε σε φυσιολογική ποσότητα και χωρίς να οδηγήσετε τους γευστικούς σας περιορισμούς στα άκρα.

Τον χώρο δεν θα τον χαρακτήριζα ιδιαίτερα ήσυχο και «στημένο» όπως μπορεί κάποιος να φανταστεί για ένα «γκουρμέ» εστιατόριο. Το service εξίσου φιλικό και γρήγορο. Το ενδιαφέρον για τους λάτρεις του open kitchen (εμφανής κουζίνας) θα απογειωθεί βλέποντας τους μαγείρους αλλά και τον ίδιο τον Atherton σε απόσταση αναπνοής. Οι φλόγες κάθε λίγο να φουντώνουν και οι τεχνικές να  ξεδιπλώνονται λίγα μέτρα από τα πιάτα που δοκιμάζετε. Βλέπετε όλη τη διαδικασία που περνάει το πιάτο, πριν φτάσει στο τραπέζι σας.
Ένα από τα νοστιμότερα πρώτα πιάτα που δοκίμασα ήταν το παναρισμένο αυγό ορτυκιού με τσάι από τον ζωμό του, βάση από σιτάρι, μους φουα γκρά, επάνω σε τραγανή βάση. Εξαιρετικό με πολύ φαντασία, συνδυασμό υλικών και μια έκρηξη γεύσεων χωρίς προηγούμενο.

Σχετικά με το κρασί υπάρχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα λίστα με κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα με σωστές προτάσεις από sommelier αλλά και λογικές τιμές. Όσο για τις τιμές του φαγητού, για το επίπεδο του και πάντα με δεδομένο ότι βρίσκεται στο Λονδίνο, οι τιμές είναι καλές.
Η κράτηση είναι απαραίτητη.

Pollen Street Social, 8-10 Pollen Street,  London W1S 1NQ
Tel. +44 (0)20 7290 7600

Άλλες προτάσεις