Σελήνη - T:U Events

Τοπική Υψηλή Γαστρονομία

Σελήνη

 

Σαντορίνη

Τοπική Υψηλή Γαστρονομία
Πύργος, Σαντορίνη
5 QvP
Βαθμολογία

Τη Σελήνη είχα την τύχη να την επισκεφτώ δυο φορές. Η πρώτη επίσκεψη μου ήταν στην παλιά του θέση στα Φυρά. Από τότε, η Σελήνη με κέρδισε και μου χάρισε μια μοναδική ανάμνηση. Μια αυλή Σαντορινιού σπιτιού, λίγα τραπέζια και το μόνο φως ήταν το μικρό κεράκι στο τραπέζι, μαζί με αυτό του φεγγαριού (που εκείνο το βράδυ είχε και πανσέληνο)! Τα διπλανά τραπέζια αραιά, μια απαλή μουσική έπαιζε μεταφέροντας την αίσθηση ότι βρισκόσουν σε private εστιατόριο παρέα με το φως του φεγγαριού, η αλλιώς τη «Σελήνη» αυτοπροσώπως.

Όλος ο ενθουσιασμός του προλόγου μου χωρίς να έχω φτάσει ακόμη στο ζήτημα μας, δηλαδή το φαγητό! Οι γεύσεις να ξεχωρίζουν ακόμη και σε κάποιες πιο σύνθετες δημιουργίες.

Φτάνοντας στην πιο πρόσφατη θέση της Σελήνης στον Πύργο, μπορεί η αυλή πλέον να μην υπάρχει (κάτι που με στεναχώρησε αρχικά όταν το έμαθα) αλλά αποζημιώθηκα με το παραπάνω. Σε περίοπτη θέση στην καλοκαιρινή βεράντα, που έχει θέα στους αμπελώνες και στο βάθος την θάλασσα, σίγουρα δεν ενοχλήθηκα τόσο με τη νέα, πιο ήσυχη τοποθεσία.

Οι δημιουργίες που θα αντικρίσετε θα σας κάνουν να περιμένετε τη μέρα που η Σελήνη θα πάρει το πρώτο αστέρι. Πάρτε μια ιδέα από κάποιες δημιουργίες:

Σχετικά με την λίστα κρασιών, υπάρχει ενδιαφέρον αφού φυσικά βρίσκεστε στο νησί του Ασύρτικου. Οι τιμές είναι σχετικά ανάλογες των πιάτων που βλέπετε, αν όχι λιγάκι πιο τσιμπημένες. Θα υπολογίζετε 60 – 65 € το άτομο περίπου χωρίς κρασί.

Η Σελήνη είναι σίγουρα ένα εστιατόριο υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που κρατά διαρκώς τον πήχη υψηλά. Τις δημιουργίες και τα νέα μενού του εστιατορίου τα παρακολουθώ κάθε χρόνο και χαίρομαι ιδιαίτερα με τη συνεχή ανοδική του πορεία. Αναδυκνείει την Σαντορίνη και την Ελλάδα, ανοίγοντας την πόρτα στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας.

Εστιατόριο Σελήνη, Πύργος, Σαντορίνη, Τηλ. +30 22860 22249

Άλλες προτάσεις