Γαστρο-μεζεδοπωλείο κοντά στα Λαδάδικα. Σε ύφος μπακάλικου με προϊόντα «ψαγμένα» προς πώληση αλλά κυρίως καλοδουλεμένα στα πιάτα που σερβίρει. Μεζέδες με αρκετά υλικά γαστρονομικού ενδιαφέροντος από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο). Ξαφνιάστηκα όταν είδα δίπλα στην βαρβάτη σπαλομπριζόλα λίγα flakes από fleur de sel(!) χωρίς να το διαφημίζουν και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε.
Παραθέτω κάποια από τα signature κατ’εμε πιάτα:
- Ντοματοσαλάτα με κάπαρη, καπαρόφυλλα, μπαλσάμικο και κατσικίσια φέτα
- Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματάκι και κάπαρη
- Τσίρος καπνιστός με βλίτα, ταραμά και κολοκυθάκι
- Χόρτα (σε τσέρκι!) με αυγά και καβουρμά
- Μαντί
- Πανσέτα μαριναρισμένη με πετιμέζι πάνω σε πίτα
- Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια στη σχάρα με μουστάρδα μούστου και λάδι τρούφας
- Κόκορας παϊδάκι με σουμάδα και αμύγδαλο
- Χοιρινή μπριζόλα λαιμού στη σχάρα μαριναρισμένη με γλάσο ροδιού.
Από τα παραπάνω πιστεύω πως πήρατε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται να αντικρίσετε στα πιάτα σας εάν επισκεφθείτε το Σέμπρικο. Ο χώρος είναι σχετικά μικρός και καλό θα ήταν να κάνατε μια κράτηση, μιας και ανάλογοι χώροι, έχουν πάντα κόσμο ανεξαρτήτου μέρας και ώρας. Το καλοκαίρι έχει τραπεζάκια έξω, σε τοπίο που φέρνει περισσότερο σε μαγαζί συνοικίας παρά πολυσύχναστης περιοχής.
Μεγάλο μειονέκτημα στο κρασί. Πρόκειται για ένα εστιατόριο με πιάτα που ζητούν απεγνωσμένα για κρασί. Και δεν εννοώ το χύμα που σερβίρουν, αλλά να έχουν μια έστω μικρή λίστα με λίγες εμφιαλωμένες ετικέτες.
Σχετικά με το θέμα της τιμής τώρα, πληρεί τα standards της κατηγορίας QvP και θα έλεγα ότι πληρεί και το παράγοντα ποσότητας – τιμής, αν θα μπορούσαμε να το θέσουμε έτσι, αφού οι μερίδες είναι πλούσιες και σίγουρα δικαιολογούν την τιμή τους.
Σέμπρικο, Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη
Τηλ. +30 2310 557 513