Ταβέρνα «Βράχος» & «Παράδεισος» - T:U Events

Κρεατοφαγία

Ταβέρνα «Βράχος» & «Παράδεισος»

 

Σαμοθράκη

Κρεατοφαγία
Προφήτης Ηλίας, Σαμοθράκη
4 QvP
Βαθμολογία

Η παράδοση στο κατσίκι είναι στη σούβλα. Το γνωστότερο σημείο του νησιού για να βρείτε σούβλα είναι στον προφήτη Ηλία. Ψηλά στο βουνό, για να ανοίξει και η όρεξη.

Ο Βράχος & ο Παράδεισος είναι δυο διαφορετικές ταβέρνες αλλά η μια είναι απέναντι από την άλλη. Με μια μικρή ανάλυση παρακάτω, διαλέγετε και παίρνετε.

Ο Βράχος στον προφήτη Ηλία Σαμοθράκης, έχει κατσίκια στη σούβλα (αρκετά να γυρίζουν μαζί την καλοκαιρινή περίοδο), κοκορέτσι και ψητά κρέατα. Σαν τοποθεσία, είναι κάτω από τα δέντρα σε μια ωραία αυλή με θέα τις σούβλες. Το κατσίκι ψιλοκομμένο και πεντανόστιμο. Όσο για την συκωταριά που δοκίμασα (8/2015) ήταν η πιο συγκλονιστική εμπειρία στην έκδοση της παραδοσιακής συκωταριάς που είχα μέχρι σήμερα. Ήταν ψιλοκομμένο σαν το κοκορέτσι – street food στην γέφυρα του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη. Μια ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ σχάρας και τηγανιάς! Umami.

Βράχος, Προφήτης Ηλίας, Τηλ. +30 25510 95264

Ο Παράδεισος, απέναντι σχεδόν από τον Βράχο έχει άψογη θέα από το μπαλκόνι που είναι τα τραπέζια (το καλοκαίρι). Σας συνιστώ να πάτε απογευματινή ώρα, που πέφτει ο ήλιος για να δείτε βουνό και θάλασσα το ηλιοβασίλεμα, αξίζει. Όσο με το φαγητό, εδώ το ψήσιμο είναι πιο «ζουμερό», σε σωστό επίπεδο, κυρίως για τη σούβλα. Το κατσίκι έρχεται με τη σωστή υγρασία και το κοκορέτσι επίσης. Το τελευταίο, έρχεται σαν μεγάλη ροδέλα και πολύ δυνατή γέυση. Το κατσίκι επίσης νοστιμότατο.

Παράδεισος, Προφήτης Ηλίας, Τηλ. +30 25510 95267

Άλλες προτάσεις