Ταβέρνα Κοττάνη - T:U Events

Ταβέρνα Κοττάνη

 

Ξάνθη

Ξάνθη

Μπορεί να είναι στο πουθενά και να είναι πιθανόν ευκολότερο να φτάσετε εκεί με teleport αλλά η μαγεία της τοποθεσίας, τα χρυσά χέρια του Τζεμήλ και της Μουσγκιέν σε συνδιασμό με την τεχνολογία κατάφεραν να το κάνουν γνωστό και να το φέρουν πολύ πιο κοντά από ότι είναι.

Ψηλά στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, κοντά στην ορεινή συνοριογραμμή και πέρα από τις Θέρμες είναι η Κοττάνη. Όταν το επισκέφτηκα για πρώτη φορά πριν από 4 περίπου χρόνια, ακολουθώντας με ΙΧ το τζιπ του Harry Potter, πίστευα:
α) οτι μου κάνει πλάκα
β) ότι θέλει να μου διαλύσει το αυτοκίνητο

Φτάνοντας λοιπόν στην Κοττάνη, απλά αναθεώρησα και μόνο ένα πράγμα μπορούσα να ρωτήσω. Γιατί;

Το γιατί φυσικά δεν πήγαινε στο λόγο που πήγαμε ως εκεί, αλλά στο γιατί οι άνθρωποι αυτοί διάλεξαν ένα τόσο δύσκολο και δυσπρόσιτο μέρος για να φτιάξουν κάτι τόσο προσεγμένο και σωστό; Κάτι που παρόμοιο δε μπορούμε να βρούμε σε μια πόλη; Η απάντηση φυσικά έρχεται μόνη της όταν θα πάτε εκεί. Θα ξεχάσετε την πόλη και το πόση διαδρομή κάνατε. Σε αυτό το απομονωμένο χωριό και πιο συγκεκριμένα στην ταβέρνα Κοττάνη, θα βρείτε ζέστη, σε ένα σπίτι χτισμένο από λάσπη και άχυρα, ένα νερόμυλο που το καλοκαίρι γυρνά με νερό και ταυτόχρονο γυρνάει και τα αρνιά στη σούβλα.

Εκτός από τα ψητά ντόπια πεντανόστιμα και άψογα ψημένα κρεατικά, θα δοκιμάσετε μαγειρευτά ημέρας αλλά και της πίτες της Μουσγκιέν.

Να επισημάνω ότι πίσω από την τεχνολογική προβολή αλλά και ανάδειξη της ταβέρνας, βρίσκονται τα παιδιά τους. Εξεπλάγην ευχάριστα, όταν έμαθα ότι η Κοττάνη έφτασε μέχρι… τη Μεγάλη Βρετανία! Λίγο έξω από το Λονδίνο έχουν ανοίξει το δικό τους Cafe – Brunch με τι άλλο όνομα;
Φυσικά Cafe Kottani!

Και ναι, έχουν και σελίδα στο facebook!

Ταβέρνα Κοττάνη, Τηλ. +30 25440 23520 και  +30 25410 77809

Άλλες προτάσεις