Ταβέρνα Θωμάς - T:U Events

Γαστρο-Ταβέρνα

Ταβέρνα Θωμάς

 

Φλώρινα

Γαστρο-Ταβέρνα
Σκλήθρο, Φλώρινα
4 QvP
Βαθμολογία

Άλλη μια γαστρονομική πινελιά στην κοντινή περιοχή του Αμυνταίου και πιο συγκεκριμένα στο Σκλήθρο που χρόνια τώρα η ταβέρνα Θωμάς κρατάει σταθερά τον πήχη της ταυτότητας. Μαγειρευτά, ψητά και σουβλιστά σε πολύ προσεγμένο επίπεδο με λίγες νότες πιο…ουμάμι!

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, ιδίως το καλοκαίρι με την εξωτερική αυλή. Στον μέσα χώρο η πέτρα και το ξύλο σε συνδυασμό με την «βαριά» rustic επίπλωση δημιουργεί μια Βικτοριανή εικόνα σε ένα ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον.

Ο κατάλογος, αρκετά μεγάλος με επιλογές περισσότερες από όσες μπορείς να δοκιμάσεις με μια επίσκεψη! Υπάρχει λίστα με τυριά της ευρύτερης περιοχής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως ο Μπάτζος ή η Σφέλα Μεσσηνίας. Από τις επιλογές σε κοτόπουλο θα επέλεγα της σούβλας που είναι ξακουστό και όχι αδίκως.

Σε πιο «περίεργες» επιλογές θα βρείτε από στρουθοκάμηλο και σαλιγκάρια μέχρι βατραχοπόδαρα πανέ. Τα σαλιγκάρια εξαιρετικά με το σκόρδο να τσιμπάει και σε συνδυασμό με το βούτυρο να ζεις για λίγο τον μύθο της γαστρονομικής Βουργουνδίας. Τα βατραχοπόδαρα (για τους παραπάνω τολμηρούς) σε πολύ καλό μέγεθος και τέλειο πανάρισμα, χωρίς σταγόνα περίσσιου λαδιού.

Οι πιο γεμάτες μαγειρευτές γεύσεις που θα πρότεινα σίγουρα όπως το κρασάτο αγριογούρουνο (βγαίνει και σε κοκοράκι). Οι κατσικίσιοι κεφτέδες δε με ενθουσίασαν ιδιαίτερα.

Όσο για την λίστα κρασιών της ταβέρνας, θα βρείτε ίσως πολύ περισσότερα από μια ταβέρνα (μακάρι να ήταν έτσι 1/10 ταβέρνες δηλαδή). Μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από Ελληνικό αμπελώνα και κυρίως παραγωγούς της γύρω περιοχής (έχει σχεδόν άπαντες). Αν κάνετε μια βόλτα και στο επισκέψιμο κελάρι του θα βρείτε κρασιά Ελληνικά «ξεχασμένα» στο χρόνο και σε διάφορα μεγέθη, για λάτρεις του wine overdose.

Ο ξενώνας του Θωμά που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ταβέρνα, ώστε να συνδυάσετε και το Bed & Breakfast, λέγεται Αγκωνάρι. Ένα εξίσου ζεστό περιβάλλον με τζάκι σε κάποια από τα δωμάτια και ένα οικείο παραδοσιακό περιβάλλον.

Ταβέρνα Θωμάς & Ξενώνας Αγκωνάρι, Σκλήθρο, Φλώρινα (18o χλμ. Αμύνταιου-Καστοριάς)
Tηλ. +30 23860 31080

Άλλες προτάσεις