Ταβέρνα του Αη-Γιώργη - T:U Events

Εστιατόριο για Ψάρι/ Κρέας/ Μαγειρευτά

Ταβέρνα του Αη-Γιώργη

 

Αλεξανδρούπολη

Εστιατόριο για Ψάρι/ Κρέας/ Μαγειρευτά
Μάκρη, Αλεξανδρούπολη
4 QvP
Βαθμολογία

Λίγο  έξω απο την πόλη της Αλεξανδρούπολης και λίγο πριν την είσοδο της Μάκρης, θα δείτε την πινακίδα για την ταβέρνα του Αϊ-Γιώργη. Ένας αρκετά μεγάλος χώρος σε εξαιρετικό – υπερυψωμένο επίπεδο μπροστά στην θάλασσα με θέα το μαγικό νησί της Σαμοθράκης. Όχι τυχαία, είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες γευστικές επιλογές στη Θράκη.

Ένας χώρος ζεστός που θα αποζημιώσει σίγουρα τα ελάχιστα χιλιόμετρα που θα κάνετε για να φτάσετε, αν έρχεστε από την Αλεξανδρούπολη. Η ψαριέρα του εστιατορίου θεωρώ πως έχει σε μόνιμη βάση τις καλύτερες και πλουσιότερες επιλογές ψαριών της περιοχής, προερχόμενα από το Θρακικό πέλαγος.

Τα δυνατά του σημεία είναι κυρίως (κατ’εμέ) τα ψαρικά, με επιλογές κατα καιρούς κάποια από τα παρακάτω:

  • Γόνος καλαμαριού τηγανιτός, ο οποίος δεν έσταζε λάδι αλλά ήταν crispy
  • το κριθαρότο με γαρίδες
  • η σαλάτα (Πανδαισία) με πορτοκάλι & φιστίκια Αιγίνης
  • ρεβυθοκεφτέδες με ταχίνι

Το service με έχει ικανοποιήσει όλες τις φορές που επισκέφτηκα την ταβέρνα του Αϊ Γιώργη, με ταχύτητα και κυρίως ευγένεια.

Σχετικά με την λίστα κρασιών, στον Αϊ-Γιώργη θα βρείτε αρκετές από τις γνωστές Ελληνικές ετικέτες κρασιών σε πολύ προσγειωμένη τιμή. Νέες επιλογές προστέθηκαν (4/2014) στη λίστα και θα σας δώσουν δυνατότητα για πολλές νέες γευστικές συγκινήσεις!

UPDATE 12/4/2014

Έπειτα από μία ιδιαίτερη γευστική δοκιμή σε custom menu, για ένα ιδιαίτερο τραπέζι γευσιγνωστών και μοναδικών κρασιών, ο σεφ του εστιατορίου Αντρέας αντεπεξήλθε επάξια. Πιάτα ιδιαίτερα, γευστικά και σωστά εκτελεσμένα που δείχνουν την κλάση ενός σεφ που γνωρίζει τη δουλειά από πλευράς γαστρονομίας πρώτα και σίγουρα όχι μιας ταβέρνας. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και τα κρασιά μας έλαμψαν δίπλα στα πιάτα αυτά.

UPDATE 3/12/2014

Ο σεφ Αντρέας Νταγιάμας άλλη μια φορά με δικαίωσε σε event του Touratzis Umami με θέμα το πάντρεμα των υλικών και τεχνικών της Θράκης και της Σαμοθράκης. Ένα μοναδικό αποτέλεσμα που μοίρασε πολλά χαμόγελα.
Δείτε περισσότερα

Ταβέρνα του Αη Γιώργη, Μάκρη, Αλεξανδρούπολη
Τηλ: +30 25510 71777

Άλλες προτάσεις