Τηλέμαχος Athens - T:U Events

Meat & Wine Bistro

Τηλέμαχος Athens

 

Αθήνα

Meat & Wine Bistro
ΑΘΗΝΑ (ΚΕΝΤΡΟ)
4 QvP
Βαθμολογία

Έπειτα από μια μακρόχρονη πορεία σε ταβέρνα αλλά και club κρεατοφαγίας στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, ο ‘Τηλέμαχος’ έκανε την εμφάνιση του στην καρδιά της πρωτεύουσας. Στην στοά που βρισκόταν το Cellier wine restaurant, συνεχίζει το ‘Τηλέμαχος Athens’ με επίκεντρο, όχι μακριά από αυτό που γνωρίσαμε τόσα χρόνια.

Έχει το ύφος ενός all-day εστιατορίου που θα πιεις κρασί παρέα συνδυάζοντάς το με ένα πλατό επιλεγμένων αλλαντικών (που κόβονται στο κέντρο του καταστήματος), κάποιων μαγειρευτών αλλά και διαφόρων κρεάτων στις γνωστές κοπές.

Ο χώρος πολύ προσεγμένος, ευχάριστος και παρεΐστικος να θυμίζει αρκετά ένα Ευρωπαϊκό bistro. Καθόλου κακή επιλογή, αν λάβουμε υπόψιν την τοποθεσία του στο κέντρο της Αθήνας που φιλοξενεί ξένους επισκέπτες. Θεωρώ πως αυτός είναι και ο στόχος του συγκεκριμένου εστιατορίου, δηλαδή να προσφέρει ένα business lunch/dinner, που δεν θα ‘καθηλώσει’ το υπόλοιπο της ημέρας. Θα μπορούσες να το συνδυάσεις και με ένα ελαφρύ, ξεκάθαρο γεύμα και ένα ποτήρι κρασί.

Η λίστα κρασιών δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω, αφού οι εισαγωγές κρασιών από την ‘Τηλέμαχος wines’, είναι γνωστoί στους οινολάτρεις, χωρίς φυσικά να λείπει ο σημαντικός Ελληνικός αμπελώνας. Σε έκταση λοιπόν η λίστα είναι ικανοποιητική για τις επιλογές του μενού. Τα κρασιά που προσφέρονται σε ποτήρι είναι εξίσου καλά επιλεγμένα, με επιλογές που μπορείς να δοκιμάσεις και μια διαφορετική ετικέτα, πέραν των εμπορικών. Τέλος, το service ήταν χαμογελαστό με καλή ενημέρωση σε κρασί και φαγητό.

Τηλέμαχος Athens, Πανεπιστημίου 10, Αθήνα
Τηλ. +30  210 361 3300

Άλλες προτάσεις